Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DRAGOVOLJCU

Mužek otkriva: Kako je Brozović kod mene zabio svoj prvi gol u karijeri, a nije pokazao ni jednu emociju

Marcelo Brozović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.12.2016.
u 21:40

– Kao junior trenirao je sa seniorima svaki dan ujutro i poslijepodne, što me začudilo pa sam ga pitao zar ne ide u školu. Ne idem, tata mi je rekao da se primim nogometa – prisjeća se Mužek neobičnog mladićeva odgovora.

Eksplozija Marcela Brozovića u Interu povezuje se s olakšanjem nakon promjene trenera; odlaskom arogantnoga i nedodirljivoga De Boera i dolaskom odmjerenoga, taktičnoga i mudroga Piolija. Kao što se zna, flegmatični Brozović igrač je specifičnoga karaktera s kojim dobar odnos može uspostaviti samo trener koji ima talent da pogodi Marcela u žicu, kao što to primjerice uspijeva Anti Čačiću.

Brozović je protiv Genoe u 16. kolu talijanskog prvenstva igrao simultanku, potopivši Jurićevu momčad dvama pogocima. Dovoljno da ga Talijani zaspu komplimentima: “Od odbačenog do nezamjenjivog: epski povratak Brozovića”, naslov je u La Gazzetti dello Sport, uz logičan podsjetnik na mučne dane koje je Marcelo prošloga ljeta prošao pod bivšim trenerom Frankom de Boerom.

– Novi trener Stefano Pioli još traži smjer u Interu, ali već je pronašao svog bombardera. To nije Mauro Icardi, već Marcelo Brozović. Hrvat je vratio Inter u gornji dom tablice. U pet utakmica pod Piolijem postigao je već četiri pogotka. Icardi je za sada na tri pogotka. Pioli je Hrvata postavio u sredinu veznog reda. Na toj poziciji će i ostati. Brozović je dosegnuo zavidnu formu, dok njegovi suigrači još traže svoju ulogu pod novim trenerom – piše izvjestitelj Gazzette i dodaje:

– San Siro nije navikao na takvu seriju; Brozović je protiv Fiorentine zabio već nakon tri minute, a protiv Genoe prvi put postigao je dva pogotka u utakmici Serie A te nanizao tri gola u posljednje tri utakmice prvenstva, koliko je ukupno zabio u prethodnih trideset utakmica.

Perković je bio protiv

Brozovićeve bombe Genoi potaknule su nas da pronađeno prvoga trenera koji ga je postavio u momčad u seniorskoj utakmici. Bio je to Damir Mužek (49), a sretni događaj zbio se u proljeće 2010. godine, kada je MB kao igrač Dragovoljca debitirao u drugoligaškoj utakmici u Vukovaru.

No, i sama uvertrira toj utakmici bila je zanimljiva, kako se Marcelo uopće našao među Dragovoljčevim seniorima.

– Kao junior trenirao je sa seniorima svaki dan ujutro i poslijepodne, što me začudilo pa sam ga pitao zar ne ide u školu. Ne idem, tata mi je rekao da se primim nogometa – prisjeća se Mužek neobičnog mladićeva odgovora.

Penal protiv Rumunja

Dragovoljac je te zime išao na pripreme u Antalyu i Mužek je u Tursku odlučio povesti i juniora Marcela.

– Predsjedniku Perkoviću to baš nije dobro sjelo. Spočitnuo mi je što vodim tog klinca rekavši zar ćemo s djecom loviti Prvu ligu. Nisam popustio i inzistirao sam da Brozović ide s nama. U Turskoj smo igrali utakmicu protiv rumunjske Universitatee i gubili 0:1. Potkraj utakmice dosuđen nam je 11-erac i naredio sam Brozoviću da puca. Opet se Perković suprotstavio: “Daj nekome iskusnijem da puca, da izvučemo remi”. I opet sam inzistirao na Brozu, a mladić je uzeo loptu i mrtav-hladan zabio za 1:1. Bio mu je to prvi gol u karijeri za seniore, a nije pokazao ni jednu emociju – dodao je Mužek, koji je nakon 2:2 u Vukovaru i Marcelova službenog debija dobio otkaz.

– Nisam ja bio posebno pametan i ne prisvajam si zasluge da sam otkrio Marcela. Jednostavno, u tom trenutku bio mi je na oku i dao sam mu šansu, jer sam htio dečka nagraditi za trud. U tom trenutku nisam ni slutio u kakvu će se zvijezdu razviti. Sad je i Perkoviću sigurno drago da mu tada nisam dao za pravo, jer i Hrvatski dragovoljac ima financijske koristi od Brozovićevih transfera – zaključio je Mužek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije