Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masters

Murray osvojio Šangaj i smanjio bodovni zaostatak za Đokovićem

Andy Murray
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
16.10.2016.
u 14:14

Prije ovogodišnjeg trijumfa, Murray je u Šangaju slavio 2010. i 2011. godine, a ovaj ga je naslov doveo na manje od 1000 bodova zaostatka za Novakom Đokovićem gledajući samo bodove osvojene u 2016. godini

Dvostruki olimpijski pobjednik Britanac Andy Murray u nedjelju je po treći put u karijeri trijumfirao na turniru Masters 1000 serije u Šangaju, a do ukupno 13. trofeja na Mastersima u karijeri stigao je pobijedivši u finalu Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 7:6 (1), 6:1.

Prije ovogodišnjeg trijumfa, Murray je u Šangaju slavio 2010. i 2011. godine, a ovaj ga je naslov doveo na manje od 1000 bodova zaostatka za Novakom Đokovićem gledajući samo bodove osvojene u 2016. godini.

Razlika između prvog i drugog tenisača svijeta je nakon turnira u Šangaju samo 915 bodova, što Murray djelomično može zahvaliti i 28-godišnjem Španjolcu koji je u subotnjem polufinalu svladao Đokovića.

Bautista Agut je uspijevao držati korak s Murrayjem do početka drugog seta, kad je vratio 'break' zaostatka i smanjio na 1:2, ali je uslijedio Britančev odgovor. Murray je serijom od četiri osvojena gema stigao do 41. naslova u karijeri, a Bautistu Aguta ostavio s utješnim trofejem u njegovom prvom finalu na turnirma Masters 1000 serije.

Osim 1000 bodova, 29-godišnji Murray je za trijumf u Šangaju zaradio 1.043.375 dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije