Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRES U MAKSIMIRU

Murić vraćen u juniore! Mamić ga kažnjava jer 
je potpisao za Ajax?

robert murić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
10.02.2014.
u 22:08

Robert Murić bio je na radaru Manchester Uniteda i Bayerna, a istina je da je i Ajax slao skauta koji ga je mjesecima pratio.

Nova afera nadvila se nad maksimirski klub! Neslužbeno smo iz Dinama saznali kako klupska vrhuška ima informaciju da je 17-godišnji napadač Robert Murić potpisao za Ajax! I to, navodno, još prije Nove godine budući da Fifini propisi omogućavaju igraču potpis za novi klub šest mjeseci prije istekao aktualnoga.

Ne osjeća pripadnost

Sporno je, međutim, je li 15. lipnja doista datum s kojim mladome Zagorcu istječu ugovorne obveze prema Dinamu. Tumačenja su različita.

Ono što je od jučer sigurno i potvrđeno iz Dinama jest odluka trenera Zorana Mamića da Robert Murić više nije u konkurenciji za prvu momčad. Budući da igrač već osjeća pripadnost nekom drugom klubu, procijenjeno je da ga više nema smisla držati u kadru. Zato je vraćen u juniorsku momčad, kod trenera Krešimira Gojuna, gdje će ostati do raspleta ove zavrzlame...

A ona je očito već uzela maha. Naime, Murićev zastupnik Željko Pakasin (koji je nedavno prijavio Zdravka Mamića za prijetnju smrću) tvrdi da njegov štićenik nije potpisao za Ajax.

- To nije točno. Meni je to prvi glas, ne znam odakle se pojavila ta informacija. Da je to istina, valjda bih znao nešto o tome. Ma tu netko muti vodu, posrijedi je obična manipulacija plasirana iz kluba - kazao je Pakasin ne želeći više dolijevati ulje na vatru.

Očito će o ovome slučaju biti još govora sljedećih dana jer, ako je točno da je Robert Murić stavio potpis za Ajax (Nizozemci o tome nisu izvijestili), Dinamo će krenuti u pravnu bitku za svoga igrača. Naime, dok Murić i njegovi zastupnici smatraju kako mladić nakon što postane punoljetan (15. ožujka) automatizmom na ljeto postaje slobodni igrač, u Dinamu se pozivaju na ugovor koji su potpisali i Murićevi roditelji, prema kojemu se nakon isteka aktualne obveze (15. lipnja), aktivira produljenje na pet godina. Dakle, do 2019. godine!

A trebao je eksplodirati

Kako god se priča bude raspletala, najveća žrtva u njoj bit će jedan nevjerojatno nadaren nogometaš, dečko koji još nije odigrao ni minute za seniore u službenoj utakmici, a ovoga proljeća trebao je eksplodirati.

Robert Murić bio je na radaru Manchester Uniteda i Bayerna, a istina je da je i Ajax slao skauta koji ga je mjesecima pratio. Pitanje je, međutim, bi li Nizozemci ponudom mogli konkurirati njemačkom i engleskom divu...

>> Zdravko Mamić prijetio: Pobit ću vas i iščupati grkljan!

Komentara 20

JZ
joe-zg
07:49 11.02.2014.

Cijeli pogon Dinama koji izgrađuje mlade nogometase do faze kada oni prelaze u seniore košta. Isti taj pogon (a i klub u cijelosti) se financira novcem prodaje istih igrača. Naravno da u klubu popizde kada imaju gotovog igrača (kojeg su oni a ne netko drugi) izgradili i gledaju kako im isti odlazi bez adekvatne odštete klubu.

JR
J-RASH
08:40 11.02.2014.

Nikad, ali nikad neću shvatiti ovakve dečke i njihove roditelje...ne mislim tu na Mamića, niti je on ovdje važan. Iz godine u godinu mali može vidjeti kako prolaze Dinamovi igrači koji ostanu, razvijaju se i u normalnim godinama odu van (Modrić, Mandžukić, Ćorluka, Dudu, Lovren, Badelj). Znači, neće ti ništa ovdje nedostajati, imaš osigurana primanja o kojima ostali mogu samo sanjati, a kad tad ćeš završiti u velikom klubu. Uostalom, poserem se na takve koji svoj klub ne cijene ni 5%...ako hoće, neka ide, a kako će završiti? Završiti će kao i većina koja na silu ode u tim godinama...vrati se u HNL za 3 godine i izjavljuje veliku ljubav jer vani nije mogao minute sakupiti. To su obični beskičmenjaci koji ništa ne cijene, a za tu sizuaciju su krivi i Mamić i navijači...ovaj Dinamo se više ne voli, iz njega se bježi

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
08:48 11.02.2014.

sad kad smo ušli u EU, više nitko ne može zaustaviti da nam otimaju za sitniš mlade talente...naši klubovi koji jedva spajaju kraj s krajem stvaraju igrače, ulažu u njih 10 godina, vode ih na natjecanja, plaćaju smještaj, opremu itd. i onda dođe neki poznatiji klub izvana i uzme klinca čim navrši 18 godina za sitnu lovu! nikad više naši klubovi neće u EU natjecanjima ostvariri iole značajnije rezultate ako se na uvede limit da ne mogu igrati izvan hrvatske dok ne navrše 20 godina ili ako žele ići ranije, onda to penalizirati višemilijunskim naknadama klubu koji ih je stvorio! a ovakvima "murićima" koji ne cijene sve što su dobili od svojih klubova želim da propadnu u inozemstvu i postanu ispodprosječni igrači!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije