Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENJE POD TORNJEM

Mulaomerović: Ovo je velika pljuska nekim mojim igračima

Cibona - Crvena zvezda
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
18.11.2016.
u 21:54

Cibona neočekivano kod kuće izgubila od šibenskog Jollyja 78:87 (49:41). Jolly je Cibonu pobijedio u Zagrebu i prije tri godine, a i tada je trener Šibenčana bio Ivica Velić

Premda se nakon prvih 20 minuta (49:41) takav scenarij nije dao naslutiti, Cibona je sinoć izgubila utakmicu sedmog kola Prvenstva Hrvatske protiv šibenskog Jollyja (78:87).

- Sretni smo jer smo nakon Zadra pobijedili još jednog ABA ligaša, momčad koja je kandidat za četiri najbolja sastava u regionalnoj ligi - ustvrdio je trener Šibenčana Ivica Velić koji je s istim klubom, u istoj dvorani, Cibonu pobijedio i 2013. godine kada je za Zagrepčane igrao Dario Šarić.

Preokret u ovom ogledu dogodio se tijekom treće četvrtine u kojoj je Cibona zabila samo šest koševa (6:22) dok su s druge strane blistali Novačić (22 koša, 8 skokova), Michael Scott (17 koševa, 12 asistencija). Poslije se raspucao i Markulin (19 koševa, pet trica), a odličnu partiju pružio je i Bilinovac (18 koševa, četiri trice).

- Opet nam se dogodilo da smo pali u trećoj četvrtini. Kako obrambeno, tako i napadački - ustvrdio je sinoć solidni Petar Marić (17 koševa, 6 skokova) koji je imao premalo raspoloženih suigrača da bi Cibonin trener Mulaomerović bio zadovoljan:

- Gosti su u drugom poluvremenu bili bolji od nas u svakom segmentu, a posebno u volji i želji. A mi smo u obrani bili neshvatljivo loši što govori da je problem bio u pristupu i odnosu prema timskim zadacima. Ovo je velika pljuska nekim mojim igračima koji se dobro trebaju zamisliti što znači nositi Cibonin dres i kakav to pritisak nosi. Poraz kao takav mene najmanje brine, no smeta me što sam kod svojih igrača osjetio strah. Uostalom, brojke sve govore. Dok smo mi naše otvorene šuteve promašivali, Šibenčani su zabili 15 trica, a imalil su i 23 asistencije, a mi 16 izgubljenih lopti - bila je analiza Damira Mulaomerovića koji je kazao da je zadovoljan bio samo sa 18-godišnjim Uljarevićem i povratnikom iz ozljede 19-godišnjim Šiškom (osam asistencija).

Zar ga nisu zadovoljili Petar Marić (17 koševa, četiri trice) i Ante Žižić (29 koševa, 9 skokova) koji je u prvom poluvremenu zabio 20 koševa?

- Čak ni on jer je u drugom poluvremenu izgledao umorno.

A umor je nešto na što je gostujući trene Ivica Velić i računao:

- Nismo očekivali da Cibonu možemo ovako lagano dobiti, no kontrolirali smo ritam i zatvorili Žižića u drugom poluvremenu. Spremali smo se za ovu utakmicu cijeli tjedan i znali smo da će Cibona u nastavku pasti zbog ritma u kojem igra. Kad nemaš vremena za trening, a nemaš ni dobru podlogu, onda u takvim okolnostima fizički padaš.

Premda Cibona nije bila kompletna, Mulaomerović u tome nije tražio alibi:

- Marinelli ima ozlijeđen gležanj, a na istu ozljedu se žali i Johnson dok Reynolds ne može igrati prvi dio prvenstva. Osim toga, dogodilo se i to da se u utakmici ozlijedio Joksimović, dobio je snažan udarac u kvadriceps, a Slavica ima problem s leđima. No, i unatoč svemu tome mi smo morali i mogli igrati puno bolje.

Netko je postavio pitanje zašto je Mula uopće vodio ovu utakmicu. Zašto ju nije vodio pomoćnik Ivica Burić, koji obično vodi utakmice A-1 lige.

- Nije da ja ne vjerujem Buriću, no igrali smo s puno prvotimaca pa sam ovu utakmicu vodio ja. Uostalom, mi niti nemamo dvije momčadi, nemamo takvu širinu – kazao je Mulaomerović.

Poredak: 1. Jolly 6-1, 2. Cedevita 5-1, 3. Šibenik 5-1, 4. Split 5-1, 5. Cibona 4-2, 6. Zadar 4-2, 7. Zagreb 4-1, 8. Vrijednosnice Osijek 3-3, 9. Alkar 2-4 ...

Komentara 2

DU
Deleted user
22:12 18.11.2016.

mula, ovo je tebi pljuska, još jedna u nizu...

Avatar links
links
07:04 19.11.2016.

a šta je tu čudno, osim dva-tri igrača ostali su na razini hrvatske lige i slučajno su u Ciboni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije