Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mogući suparnici u 1/8 finala

Možemo ispasti, ali najizglednije je da ćemo na - Talijane

Football Soccer - Italy v Sweden - EURO 2016 - Group E - Stadium de Toulouse, Toulouse, France - 17/6/16 Italy's Eder celebrates after scoring their first goal  REUTERS/ Michael Dalder Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
18.06.2016.
u 21:59

Dok čekamo kaznu Uefe zbog divljanja huligana u Saint-Étienneu i rasplet borbe u skupinama, pogled na tablice Europskog prvenstva već nudi dobar dio vjerojatnog raspleta

Najizglednije je da ćemo biti drugi u skupini, a to bi nas vodilo na pobjednika skupine E, u kojoj su Talijani sigurno osvojili skupinu

Dok čekamo kaznu Uefe zbog divljanja huligana u Saint-Étienneu i rasplet borbe u skupinama, pogled na tablice Europskog prvenstva već nudi dobar dio vjerojatnog raspleta i mogućih nam suparnika u osmini finala, u kojoj ćemo vrlo vjerojatno biti.

Teško do prvog mjesta

Vrlo vjerojatno, jer teoretski vatreni još nisu izborili nokaut-fazu. Naime, može se dogoditi da izgube od Španjolske u posljednjem kolu, ne daj bože i s osjetnijom razlikom, s dva ili tri pogotka, a da momčadi koje su u borbi za to treće mjesto u drugim skupinama budu efikasne. Tako bi se mogao stvoriti krug od čak pet reprezentacija sa po četiri boda i odlučivala bi gol-razlika, a tu bismo mogli biti najgori.

No, ta teorija teško će postati stvarnost. Najljepši scenarij bio bi da Hrvatska pobijedi Španjolsku i da bude prva, onda bi čekala rasplete po skupinama i dočekala neku reprezentaciju koja je treća. Tako možemo dobiti trećeg iz skupine B, zasad to mogu biti sve četiri momčadi - Engleska, Wales, Slovačka i Rusija, iz skupine E treći mogu biti Belgija, Švedska i Irska, te iz skupine F svi (Mađarska, Portugal, Austrija i Island).

No, kako baš i nije realno očekivati da će shrvana Hrvatska, bez ozlijeđenog vođe Luke Modrića imati snage pobijediti Španjolsku, onda se baš i ne moramo previše zamarati takvim raspletom.

Najrealnije je da na kraju budemo drugi u ovoj svojoj skupini i da onda idemo na pobjednika skupine E. To znači da ćemo 27. lipnja na Saint-Denisu igrati protiv Italije.

Naši stari znanci - sedam puta smo dosad igrali s Talijanima i još nas nisu pobijedili. Zapravo, jesu jednom, još 1942. godine, ali to vrijeme nećemo računati kao relevantno. U sedam utakmica, što prijateljskih, što službenih, Hrvatska ima dvije pobjede, onu u kvalifikacijama u Palermu, te slavlje Slavena Bilića u debiju na klupi Hrvatske, u prijateljskom susretu. U pet remija, četiri je puta bilo 1:1, a jednom 0:0.

Zadnja tri susreta završena su rezultatom 1:1, prvo onaj na Euru 2012., a još su svježa sjećanja na dva susreta s Italijom u kvalifikacijama za ovo Europsko prvenstvo i nisu nimalo ugodna. Lako za to što smo obje utakmice odigrali 1:1, ali dovoljno se sjetiti San Sira i divljanja huligana, baklja i skandiranja “Za dom spremni”. Iako je Hrvatska igrala odlično, divljanje huligana okrenulo je utakmicu, baš kao i ovu u petak protiv Češke.

Da je pobjeći od Italije

Stigla je i kazna Uefe – s Talijanima na Poljudu moralo se igrati bez gledatelja, ali je stigao i novi šok, iscrtana svastika. Krivci nisu pronađeni, ali je Uefa kaznila HNS uzevši nam bod i “nagradila” nas sa još utakmica bez gledatelja. Možda bolje da izbjegnemo Talijane. Ne iz nogometnih razloga, iako na ovom Euru igraju jako dobro.

Komentara 58

DE
derin
22:21 18.06.2016.

Za sve ove koji su jučer radili nerede, neke se sjete Kate Šoljić, majke hrabrosti, koja je dala svoja četiri sina za našu slobodu, narod neće dozvoliti da svaka njena suza i tuga bude zaboravljene, da par pojedinaca nam ubijaju Hrvatsku. Nećete jadnici,vas je sto, dvjesto nas je milijune diljem svijeta.

NI
niko36
22:06 18.06.2016.

3opcija.com slike i imena

CI
cincokapulicaf
22:10 18.06.2016.

Vidiš kako FIFA i Uefa računaju rezultate NDH, samo kod nas se na to žmiri. Usput NDH me ne interesira, samo Hrvatska stvorena 1990. Ali službeno ove 2 nogometne organizacije nas tretiraju kao svoju članicu, tj. Hrvatskoj se pribrajaju rezultati Banovine Hrvatske (4 utakmice) i NDH (15 utakmica)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije