Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Može li Modrić nastaviti niz pa i u LP-u ‘izvući’ Real?

27.10.2020.
u 07:00

Real je izgubio vjerojatno jednu od najizglednijih utakmica za pobjedu otkako nastupa u ovom natjecanju. Igrali su doslovno protiv rezervi Šahtara iz Donjecka, momčadi poharane koronavirusom

Nakon što su svoju sramotu u domaćem prvenstvu protiv novog prvoligaša Cadiza (domaći poraz 0:1) uspjeli isprati 3:1 pobjedom na Camp Nou protiv Barcelone u El Clasicu, momčad Real Madrida isto će pokušati učiniti i u Ligi prvaka. Real je izgubio vjerojatno jednu od najizglednijih utakmica za pobjedu otkako nastupa u ovom natjecanju. Igrali su doslovno protiv rezervi Šahtara iz Donjecka, momčadi poharane koronavirusom, i uspjeli su nekako uvjerljivo gubiti 3:0 na poluvremenu, na kraju smanjiti na 3:2, ali i dalje potpuno zasluženo izgubiti.

Kraljevima neće biti lako

Taj poraz morat će danas u 21 sat ispirati na neuobičajenom, ali zahtjevnom gostovanju kod Borussije iz Moenchengladbacha. Momčad Marca Rosea u prvom je kolu protiv Intera pokazala hrabru i čvrstu igru te je imala tri boda u džepu sve do posljednjih trenutaka kad je za izjednačenje zabio Romelu Lukaku. Iskusna je to momčad s dosta dobrom švicarskom bazom u obrani i francuskom bazom u napadu.

Kad smo već kod napada, treba istaknuti i strijelca u formi – Luku Modrića. Hrvatski kapetan u dvije je utakmice nanizao sjajne pogotke i mogao bi nastaviti njegovati ovu ofenzivniju ulogu na terenu koju mu Zinedine Zidane sve češće daje. Neće kraljevima ni maestru pak biti lako.

Da se vratimo na Šahtar, nismo očekivali da će u drugom kolu u Ukrajini protiv Intera braniti prvo mjesto. Uvijek su bili respektabilna momčad, ali nakon one predstave u Madridu, sigurno im je i strateg nerazzurra Antonio Conte dao dodatnu pažnju. Inter se u zadnjem kolu jedva spasio protiv Moenchengladbacha, a treba vjerovati da će se ponovno uzdati u Lukakua, koji je zabio u posljednjih devet uzastopnih europskih utakmica. U tom nizu pospremio je loptu u mrežu 11 puta. Na žalost za nas, minutaže Ivana Perišića i Marcela Brozovića poprilično fluktuiraju pa nismo ni sami sigurni hoće li odigrati cijelu utakmicu, dobiti 70, 50, 20 ili 10 minuta na terenu.

Podsjetimo, Inter je prije malo više od dva mjeseca u polufinalu prošlosezonskog izdanja Europske lige razmontirao Šahtar 5:0. Ukrajinci, kojima se polagano vraćaju ozlijeđeni igrači, bit će s nekim novim klincima spremni za osvetu, sigurno nisu zaboravili tu utakmicu.

Predosjeća se golijada

Osim grupe B, zanimljivi dvoboj imamo i u grupi D. Dvije velike recentne senzacije Lige prvaka, Atalanta i Ajax, susreću se u drugom kolu, a predosjeća se golijada te se nadamo da će u njoj sudjelovati i Mario Pašalić. Zanimljivo će biti promatrati i nastup Duje Ćalete-Cara, čiji će Marseille ugostiti Manchester City u vrlo zanimljivom dvoboju (nedavni šok Lyona protiv Cityja) skupine C, u kojoj se još sastaju Porto i Olympiakos. Za kraj, na rasporedu su još i dvoboji s izraženim favoritima: Lokomotiv – Bayern, Atletico – Salzburg i Liverpool – Midtjylland.

Ponudu Germania kladionice pogledajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
11:12 27.10.2020.

Moze li on platiti porez?

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
08:52 27.10.2020.

Nema tu nikavi cuda,pa Real je jedna osrednja nogometna ekipa,da je kojim slucajem u Njemackoj postojo,bio bi medju 10-15 u Elifu.....

Avatar manjejeviše
manjejeviše
07:52 27.10.2020.

Nije svatko kanta za napucavanje kao Barca ove godine. Nažalost Švabe ovo dobivaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije