Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
München

Može li Kovač uspjeti s Bayernom kao što je to učinio Zidane s Realom?

Niko Kovač Bayern
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
11.10.2018.
u 14:28

Hrvatski trener, bez obzira na loš niz i četiri utakmice bez pobjede, ima podršku čelnika bavarske momčadi Karla-Heinza Rummeniggea i Ulija Hoenessa

Tko bi rekao da će Bayern nakon sedam kola njemačkog prvenstva biti na šestom mjestu? I lani je bavarski gigant krenu slabo u sezonu, pa je Carlo Ancelotti već nakon šest kola dobio otkaz.

Zanimljivo, Bayern je i tada imao 13 bodova, kao i sada, ali s utakmicom manje. Niko Kovač svjestan je teške situacije te mora što hitnije pronaći izlaz iz krize.

>> Pogledajte galeriju: Kovač odveo igrače na Oktoberfest

Niko Kovač Bayern
1/29

Hrvatski trener, bez obzira na loš niz i četiri utakmice bez pobjede, ima podršku čelnika bavarske momčadi Karla-Heinza Rummeniggea i Ulija Hoenessa.

A navijače dodatno zabrinjava Bayernova neučinkovitost. U posljednje četiri utakmice Bavarci su zabili samo dva gola, premalo za momčad koja je lani u njemačkoj ligi postigla 92 pogotka (2,7 po utakmici).

Kovač je nakon posljednjeg debakla kod kuće protiv Borussije iz Mönchengladbacha (0:3) na pitanje je li zabrinut za svoju budućnost rekao: 

– Nisam osoba koja će odgovoriti na to pitanje.

Nema sumnje da bivši hrvatski izbornik još ima kredita u bavarskom klubu. Kovač je s Bayernom od 2001. do 2003. osvojio tri trofeja – naslov njemačkog prvaka te njemački i interkontinentalni kup.

– Branit ću Niku Kovača, ovdje je sve mirno – izjavio je Bayernov predsjednik Uli Hoeness dodavši da će poduprijeti trenerov rad što god se dogodilo sljedećih tjedana.

Kada se zna kako je brzo Ancelotti dobio otkaz, naš Kovač ima golemo povjerenje čelnika kluba. Bavarci se nadaju kako će im se strpljivost isplatiti. 

>> Pogledajte i video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Kada je u siječnju 2016. Zinedine Zidane preuzeo Real njegova se momčad do posljednjeg kola borila s Barcelonom za naslov španjolskog prvaka. Ipak, francuski je trener odveo madridski klub do europskog vrha. Kraljevski klub je tri godine u nizu osvajao Ligu prvaka.

U Bayernu se nadaju kako bi to isto mogao učiniti Niko Kovač i u München nakon šest godina vratiti naslov europskog prvaka.

Komentara 6

CI
cinbenik
15:05 11.10.2018.

Hrvatski Hrvat Kovac Niko ,je napravio trenersku karijeru,po zemljackoj liniji,je zavrsio u reprezentaciji...Tako nitko nije napredovao...Kva,itet zemljaci nemogu nadoknadjivati,kada su vani...Niko se dobro osramotio,do sada,podijelio Bayern,unio nemir i svajdje...Dosta slicno se radi i sa Hrvatom iz Hrvatske Dalicem,zemljakom ,koji nije cak bija ni igrac,no ipak mu se pogodovalo da kao trecerazredni trener,vodi Hrvatsku reprezentaciju,kako bi naglo napredovao u karijeri...No najverovatnije ce se osramotiti ubrzo,i tako nanijeti nenadoknadivu stetu....Hrvati i Hrvatska se navikla na zemljake,gdje postajes trener po mjestu rodjenja.Nista novo.

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
15:21 11.10.2018.

Niko Kovač je rođeni njemac po duši i jelu. Na balkanu je dosta klasu izgubio i bajki i sramote se naslušao. U FCB sindrom prodane duše se pokazao kao veliki hendikep.

SU
Superhero
14:53 11.10.2018.

ne moze. Kao prvo, Niko je rodjen u Njemackoj i igrao je i zivio samo tamo, ali je odlucio igrati za Hrvatsku i tako se nije odrekao svog podrijetla i domovine na razliku od, recimo, onog Turcina Ozil-a. Ta 'balkan connection' mu je ostala u krvi sto je lijepo s jedne strane, ali moze imati kontra-efekat s druge, kao sto se desava. Zidane je rodjen u Francuskoj, ali je proveo 10 godina u Italiji i 10 u Spanjolskoj gdje je voljen i cijenjen kao doma (cak i vise, jer je Alzirac). Nije forsirao nikakvu French Connection u Realu - dapace, kad je mogao stavio je uvijek Benzema na klupu. Kovac stalno forsira tu balkan connection ali to kod svaba nece i ne moze proci. Ne sto to oni ne zele, nego jednostavno drugi mentalitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije