Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI DERBI

Može li ga Dinamo "skinuti"? Bjelica u HNL-u neporažen kod kuće već 51 utakmicu!

Sveti Martin na Muri: Prijateljska utakmica, NK Polet - NK Osijek
Sanjin Strukic/PIXSELL
29.08.2021.
u 07:00

Početnih šest kola pokazalo je da ćemo gledati jednu od najuzbudljivijih sezona HNL-a, napad na sam vrh ljestvice najavili su Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka.

Kakav predivan dan u Prvoj HNL! U razmaku od samo dva sata gledat ćemo dva velika derbija, u 18.55 sati u Gradskom vrtu počinje dvoboj prošlogodišnjeg prvaka Dinama i doprvaka Osijeka, a od 21 sat na Poljudu se igra jadranski derbi između Hajduka i Rijeke.

Početnih šest kola pokazalo je da ćemo gledati jednu od najuzbudljivijih sezona HNL-a, napad na sam vrh ljestvice najavili su Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka.

Utakmica u Gradskom vrtu pokazat će je li Osijek ipak limitiran kao što je bio u Europi ili se zaista može upustiti u borbu za naslov s Dinamom. Ako je suditi prema Bjeličinoj statistici u HNL-u, njegova je momčad čak favorit u današnjoj utakmici. Naime, Bjelica je kao trener u Prvoj HNL odradio 51 domaću utakmicu, a baš nijednu nije izgubio. Zasad je na 44 pobjede i sedam remija. Konkretnije, kao trener Dinama upisao je 29 pobjeda i tri remija, a kao trener Osijeka 15 pobjeda i četiri remija.

A danas će ga protiv Dinama prema pobjedi još gurati i pun stadion, jer prodaja ulaznica za derbi ide jako dobro. Trenersko iskustvo također je na strani Osijeka, jer Bjelica u HNL-u ima točno 100 utakmica, a Krznar svega 18. Izgubi li danas u Osijeku, Krznarov put na klupi HNL-a mogao bi stati na brojci 19. Jer, teško bi mu klupsko vodstvo nakon ispadanja od Sheriffa oprostilo i posrtanje protiv “omraženog” Bjelice, odnosno najvećeg konkurenta u borbi za novi hrvatski naslov.

Ima i Dinamo svojih aduta kad je o brojkama riječ. Naime, 95 puta u HNL-u od neovisnosti Hrvatske igrali su Osijek i Dinamo, Zagrepčani imaju 63 pobjede, a Osijek svega 10.

Dinamo, nesumnjivo, ima i bolju momčad. Pokazuje to i velika razlika u vrijednosti igrača na Transfermarktu (118 naspram 30 milijuna eura).

Zanimljivo, gledat ćemo i dvoboj dviju najstarijih momčadi HNL-a, Osijeka u kojem je prosjek godina igrača čak 27,1 godinu, te Dinama čiji je prosjek 25,9.

Momčad iz Gradskog vrta može se pohvaliti i da ima rekordera Milu Škorića koji u nogama ima čak 30 ligaških derbija između Osijeka i Dinama.

No brojke su jedno, a teren drugo. Vjerujemo da ćemo i u Osijeku i u Splitu gledati uzbudljive derbije.

Komentara 17

MO
Moskovija
08:05 29.08.2021.

Dinamo s krznarom na klupi jedino što može je nadati se 0 ili minimalnom porazu. Bjelica je iskusan trener, s brdom raspoloživih igrača, ne igraju više niti europu pa odmaraju igrače dok dinamo sve suprotno i još na klupi ima donedavnog pomoćnog trenera koji bi se na dinamu trebao učiti trenerskom poslu, a učenje mu ide jako loše. Ako bjelica ovakav dinamo ne može dobiti s 2-3 razlike, onda nije za taj posao!!!!

BI
billynik
09:09 29.08.2021.

Krznarov Dinamo teško da može otkinuti bod Osijeku.

FR
franc251
08:07 29.08.2021.

Sada je već očito. Od protjerivanja Mamića Dinamo je u slobodnom padu. Ne bi me iznenadilo ako Osijek nokautira Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije