Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATASTROFA UNITEDA

Moyes izgubio sve što je mogao, prava sezona srama

Bayern - Manchester United
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.04.2014.
u 19:31

- Vjerujem da će igrači koje želimo dovesti doći u Manchester iako sljedeće sezone nećemo igrati u Ligi prvaka. Igrači će uvijek rado doći k nama, a mi smo spremni dosta potrošiti da bismo doveli kvalitetne igrače - ponadao se Moyes.

Manchester United završio je i svoj europski put porazom od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka. Istina, United je bio u startu tretiran kao momčad koja nema šanse protiv Bayerna. Pa je u dvije utakmice čak i igrao puno bolje nego tijekom ove sezone.

Doći će nam pojačanja

Ali, više od časnog oproštaja od europske elite nije mogao postići. Jednostavno je izgubio moć. Vidjelo se to u završnici utakmice kad njegovi igrači više nisu mogli čvrsto držati blok, kad su mišići postajali pretvrdi pa su Evra, Vidić i Jones počeli opasno griješiti, kasniti u zatvaranju i blokiranju.

Odlaskom Alexa Fergusona, koji je sam za nasljednika izabrao Davida Moyesa, kola su krenula nizbrdo. I dok bi se čak ulazak u četvrtfinale Lige prvaka moglo smatrati ugodnim iznenađenjem za tako izgubljenu momčad, sve ostalo je razočaravajuće. Naime, United je tek sedmi u prvenstvu i može zaboraviti sljedeću sezonu u Ligi prvaka. K tome, u polufinalu Liga-kupa izbacio ga je Sunderland, Swansea ga je izbacio u 3. kolu FA kupa. Razočaravajuća sezona je ipak preblaga riječ za takve neuspjehe, to je sezona srama.

Ne čudi stoga što je Moyes najavio rekonstrukciju momčadi.

- Vjerujem da će igrači koje želimo dovesti doći u Manchester iako sljedeće sezone nećemo igrati u Ligi prvaka. Igrači će uvijek rado doći k nama, a mi smo spremni dosta potrošiti da bismo doveli kvalitetne igrače - ponadao se Moyes nakon poraza od Bayerna.

Vidjet ćemo koga će uspjeti dovesti, no jasno je zašto Vidić više ne može igrati vrhunski. I možemo se samo čuditi Interu koji ga kupuje.

Prema engleskim izvorima, Manchester je krenuo po Tonija Kroosa. Odnosno, Unitedov šef Ed Woodward nakon poraza navodno je ostao u Münchenu da bi ispitao mogućnost dovođenja igrača Bayerna koji još nije produljio ugovor. Naime, traži puno višu plaću nego dosad (180.000 eura tjedno umjesto dosadašnjih 70.000). Usto ne voli igrati na mjestu zadnjeg veznog igrača već želi biti razigravač, nije mu drago što ga Guardiola često mijenja...

Bayern očekuje odštetu iznad 25 milijuna eura, a i Rummenigge je poručio da će Kross i dogodine igrati u Bayernu.

Navijači mu okreću leđa

Želi li se dogodine opet upustiti u borbu za naslov prvaka s Liverpoolom, Cityjem i društvom, United će morati jako puno investirati, a ne dovede li Kroosa, navodno će se okrenuti Gregoryju Sertiću.

Da, spominjan je i Mario Mandžukić u nekim njegovim planovima. No, možda s rezervom treba uzeti i Moyesovo mjesto. Da je u nekom našem klubu, Dinamu primjerice, već bi triput bio smijenjen.

Navijači mu okreću leđa, pa su se nakon četvrt stoljeća prvi put pobunili i protiv Alexa Fergusona jer im je on “namjestio” Moyesa.

>> Mandžukić inicirao veliki preokret Bayerna, Atletico izbacio Barcelonu!

>> 'Alex Ferguson je sjeo na pravi vlak i napustio klub u pravo vrijeme'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije