Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Karačić

Mostarac iz Turske: Pas je probudio suprugu minutu prije potresa

Potres u Turskoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
06.02.2023.
u 12:48

- Još smo svi u šoku. Moja žena je ostala u Adani. A prve informacije od tamo su katastrofalne. Pukli su mi i zidovi u stanu, ne znam... Čekamo privatni let za povratak u Adanu.

Mostarac Goran Karačić (26) nogometni je vratar u turskom klubu Adana Demirsporu. Razorni potres u Turskoj zatekao ga je u Istanbulu, no u stanu u Adani mu je ostala supruga.

- Jučer smo stigli u Istanbul, gdje smo danas trebali igrati protiv Umraniyespora. No, sportski direktor nam je tek javio da je sve otkazano. Koga sad briga za nogomet, važnije je spasiti živote – kazao je Karačić za Dnevni avaz te dodao:

- Još smo svi u šoku. Moja žena je ostala u Adani. A prve informacije od tamo su katastrofalne. Pukli su mi i zidovi u stanu, ne znam... Čekamo privatni let za povratak u Adanu.

Supruga je istrčala na cestu.

- Sva sreća da je naš pas minutu prije počeo zavijati pa ju je probudio, a kada je, kako kaže, počeo snažno udarati, pokupila je naše dokumente i izašla na cestu. Trenutno u Adani, kao i u cijeloj južnoj Turskoj, vlada kaos. Kako sam doznao i vidio, Adana je polusrušena, ali je možda najbolje prošla u cijeloj toj potresnoj regiji - rekao je Karačić te dodao:

- Inače, klub je odmah zbrinuo sve obitelji igrača i članove stručnog stožera, tako da smo po tom pitanju mirni. Ali jutros je šok bio zaista velik. Probudili smo se, normalno, za utakmicu - da idemo na doručak, a onda sam vidio tisuću poruka na mobitelu. Prvo mi uopće nije bilo jasno što se događa.

Potres je porušio grad.

- Rekli su nam da grad iz kojeg smo jučer otišli više nije isti. Teško je sve to ponijeti... Ipak, u Adani sam godinama. To je moj drugi dom.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:45 06.02.2023.

Dići spomenik tom psu

JO
JOZO
17:44 06.02.2023.

Baš tako, životinje su divne, pa i domaće kokoši osjete dolazak potresa i počinju skakutati. Bolje od sve močne današnje tehnologije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije