Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBACILI RUNJU

Monaco prvi finalist Kupa Francuske

Vedran Runje
Antonio Bronić
14.04.2010.
u 09:29

Nogometaši Monaca pobijedili su kao domaćini momčad Lensa 1:0 u produžecima u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Francuske.

Pogodak odluke postigao je 21-godišnji nigerijski napadač Monaca Moussa Maazou u 110. minuti dvoboja. Odličan centaršut s lijeve strane uputio je Brazilac Nene, a Maazou je vrlo preciznim udarcem glavom matirao nemoćnog Vedrana Runju, vratara Lensa i hrvatske nogometne reprezentacije.

Nene se asistencijom za gol iskupio za neiskorišteni jedanaesterac u 58. minuti, koji je bio dosuđen nakon što je Runje u kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Alejandra Alonsa. Nene je, zapravo, u prvom pokušaju bio precizan s bijele točke, ali je sudac ponovio izvođenje, a onda je Brazilac pucao visoko iznad grede Runjina gola.

Zanimljivo da je Moussa Maazou, koji je u ovom dvoboju ušao kao pričuva, bio strijelac odlučujućeg Monacovog gola i u četvrtfinalnoj pobjedi protiv Sochauxa 4:3, također ostvarenoj u produžecima.

Gosti su imali svoje prilike, pogotovo u prvom poluvremenu, ali nisu uspjeli iskoristiti niti jednu od njih.

Jerko Leko i Dario Šimić nisu konkurirali za Monacov sastav.

U srijedu će drugi polufinalni dvoboj odigrati četvrtoligaš, amaterska momčad Quevilly i PSG. Finalni dvoboj na rasporedu je 1. svibnja na Stade de Franceu.

Kup Francuske, polufinale:

Monaco – Lens 0:0, 1:0 u produžecima (Maazou 110)

srijeda:

Quevilly - PSG

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije