Naslovnica Sport Automoto

Momčadi F1 spremaju se na bojkot Velike nagrade Bahreina!?

U Velikoj Britaniji najviše se bune protiv utrke, a tema VN Bahreina završila je i u parlamentu.
10. travnja 2012. u 10:13 1 komentara 1 prikaza
'Williams-Renault driver Bruno Senna of Brazil (C) is caught in an incident at the first turn in Formula One\'s Australian Grand Prix in Melbourne on March 18, 2012.    AFP PHOTO/William WEST '
Foto: 'WILLIAM WEST'

Čini se da ni ove godine neće biti utrke u Bahreinu. Nakon što je prošle sezone otkazana zbog Arapskog proljeća, koje je u trenutku kad se trebala održati utrka bilo na svom vrhuncu, i ove su sezone najveći problem – sigurnosna pitanja.

Najviše se bune Britanci, gdje je ta tema završila čak i u parlamentu, gdje su glasno rogoborili protiv održavanja utrke, nakon što su u Manami, glavnom gradu Bahreina, izbili sukobi 5000 prosvjednika i policije.

Da se zaista sprema bojkot, pokazuje i činjenica da su mehaničari, inženjeri i catering-osoblje momčadi F1 dobili dvije vrste avionskih karata. Jednu koja uključuje odlazak u Bahrein te drugu koja ga zaobilazi.

Utrka u Bahreinu trebala bi se voziti 22. travnja, a lanjsko neodržavanje utrke izravno je odnijelo lokalnoj ekonomiji 220 milijuna dolara te još 400-500 milijuna dolara u ostalim prihodima.

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone prošli je mjesec okupio britanske vlasnike momčadi F1 te dužnosnike iz Bahreina kako bi svoje Britance natjerao da daju potporu utrci u toj bliskoistočnoj zemlji.

No, čini se, bez uspjeha...

Elipso

  • JackRussell:

    \"Da se zaista sprema bojkot, pokazuje i činjenica da su mehaničari, inženjeri i catering-osoblje momčadi F1 dobili dvije vrste avionskih karata. Jednu koja uključuje odlazak u Bahrein te drugu koja ga zaobilazi.\" Ovakvu glupost može napisati samo novinar večernjeg lista. ... prikaži još!. Zašto bi im dali kartu koja zaobilazi Bahrein, da ih pošalju gdje, na Sljeme? Hahahaha....