Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Momčad sa strahom gleda na tri kola u kojima traži bod

Kruno Jurčić
25.04.2010.
u 14:22

Kad je zimus poveo plavu momčad na pripreme, Krunoslav Jurčić s gazdom Dinama dogovorio je da to bude početak priprema za Ligu prvaka.

Ako jest, a Jurčić veli da jest, radio s takvim ciljem, onda mu je posao bio uzaludan.

Kruno nije pisao ostavku

Ovakav Dinamo nije ni borben ni čvrst, a izgubio je lepršavost, nestala je pas-igra, lucidnost. Pa kad se zbroji to što nije dobio i ono što je izgubio, jasno je zašto plavi ovog proljeća izgledaju jadno.

Jurčić je jučer na klupi imao blok i olovku, ne znamo što je pisao, možda je tijekom susreta u Vinkovcima shvatio da bi bilo dobro da prije isteka vremena napiše ostavku. Jer ionako neće preživjeti nakon kraja prvenstva. Zdravko Mamić neke je stvari naučio. Shvatio je da ne treba mijenjati trenera tijekom sezone u kojoj je prvi, u kojoj će osvojiti naslov. Iako zna i dobro vidi da je momčad u rasulu, da igrači koji su jesenas bili sjajni sad ne mogu odigrati 20 minuta presinga, da se ne mogu nametnuti Zagrebu, Varteksu, Cibaliji, da na 'mišiće' ne mogu nikoga dobiti...

Nisu svi ti igrači zaboravili igrati nogomet kakav su igrali jesenas, oni su raštimani. A za to može biti kriv samo trener i zato će platiti na kraju sezone. Prvi čovjek Dinama na svoju je sreću u Rogaškoj gledao sramotnu igru Jurčićeve momčadi, s udaljenosti od 400 kilometara lakše je to podnijeti.

Mamić neće ni na Hajduk

Zato je Mamić i otišao, već nakon nekoliko proljetnih kola vidio je da sve ide u krivom smjeru, no odlučio je čekati kraj za promjenu trenera. Zbog toga što je Dinamo takav možda se neće vratiti u Zagreb ni na utakmicu s Hajdukom, na treću meč-loptu za naslov prvaka. Pa je jasno koliko vjeruje treneru. Dvojbi više nema – ne vjeruje mu nimalo i samo čeka kraj, Jurčić više nema bonus za popravak ni u ove tri utakmice.

Trener mora shvatiti da ga igrači ne prate, da nisu uz njega. Nisu baš puni ni vjere u sebe. Da su prava škvadra, onda bi u subotu navečer imali rezerviran restoran, čekali bi ih tamburaši (ili cajke), pripremili bi feštu znajući da će iz Vinkovaca donijeti taj bod.

No, ti dečki ne vjeruju ni u sebe, a i to je trenerov grijeh, kako će vjerovati treneru za kojega znaju da je završio svoj posao u Dinamu. A kad se Zdravko Mamić vrati iz Rogaške, krenut će u razgovore s kandidatima za Jurčićeva nasljednika.

Dolazak Šimića dogovorio je, Leku će dogovoriti, stvara novu momčad, pa Inter je protiv Barce igrao sa sedam igrača preko 30 godina. Butina, Bišćan, Kovač, Cufre, Šimić, Leko, Badelj, Sammir, Morales, Antolić... ne zvuči loše. Ako se dobro posloži.

Ključne riječi

Komentara 7

PU
pumbica
09:09 26.04.2010.

Treba Mamić otić.I onda će dinamo i dalje biti veliki.On je uništio dinamo.Prodao sve valjane igraće,a dpelao neke iz južne amerike.Koji i tamo su bili rezerve.U lošim klubovima.Sad po Jurčiću?Pa kakve igraće ima.Još dobro stoji.Osim Kovaća,Butine.Možda bi i Mandža bolje igrao da ga Mamić nije izvređao.Mamiću ako misliš dobro o dinamu otiđi.....

JE
jermar
15:04 25.04.2010.

mamic opet po starome dovodi stare i istrosene igrace koje nitko nece u evropi ali moze u dinamu pa dokle tako pa zar dinamo nema mladji i perspektivni igraca

Avatar dutra
dutra
14:30 25.04.2010.

Junaci, ova postava koju sti složio vjerojatno ne zvuči loše samo tebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije