Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo

Mogu li žapci Pavića i društvo uloviti na umoru ?

Mladost
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
05.12.2018.
u 08:57

U isto vrijeme kad se bude igralo u Ateni, Jug će u Dubrovniku dočekati SM Veronu u dvoboju momčadi koje su u prethodna tri kola postigle sve tri pobjede.

Gostovanje u Beogradu kod Partizana u regionalnoj ligi vaterpolisti Mladosti su lako i nadmoćno (12:4) apsolvirali, ali sada ih očekuje puno teži ispit u Ligi prvaka. Toliko težak da će na kušnji biti njihova nepobjedivost iz prva tri kola tog natjecanja. Žapci su, naime, večeras u 19 sati u Ateni gosti europskog prvaka Olympiakosa za koji igraju i trojica hrvatskih igrača: vratar Josip Pavić (koji je i kapetan momčadi), Andro Bušlje i Paulo Obradović.

– Odlazimo na gostovanje europskom prvaku. Želimo pokazati svu raskoš našeg talenta, dokazati da ovi rezultati koje smo dosad postigli nisu slučajnost. U svakom slučaju, nećemo istaknuti bijelu zastavu. Karakterno, željno i voljno pokušat ćemo napasti našeg suparnika uz dužno poštovanje prema njegovim veličinama. Znamo da Olympiakos u sastavu ima trojicu fantastičnih hrvatskih igrača – Bušlju, Pavića i Obradovića – ali i gotovo kompletnu grčku reprezentaciju. Naš je suparnik iznimno kvalitetan, i individualno i kolektivno. Prije tri dana Grci su igrali u europskom superfinalu i još jednom dokazali da su vrhunska momčad. Naš je posao da u sklopu toga vidimo gdje smo u odnosu na jednu takvu silu te da skupimo hrabrost kako bismo ih što je moguće dulje držali u rezultatskoj neizvjesnosti – u nadahnutom je govoru istaknuo učitelj žabaca Zoran Bajić.

Olympiakos je, istina, taj superfinale izgubio (izvođenjem peteraca), ali igralo se u Budimpešti, a s druge je strane bio također moćan suparnik Ferencvaros, lanjski osvajač Eurokupa.

U isto vrijeme kad se bude igralo u Ateni, Jug će u Dubrovniku dočekati SM Veronu u dvoboju momčadi koje su u prethodna tri kola postigle sve tri pobjede. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije