Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje Indian Wells

Mogu li Marin Čilić i Borna Ćorić ponoviti pothvat Ivana Ljubičića?

06.03.2019.
u 12:24

Ženski dio počinje danas i u njemu će nas predstavljati Donna Vekić (kao nositeljica u prvom je kolu slobodna) i Petra Martić (ide na Poljakinju Magdu Linette)

Danas počinje superbogati teniski turnir u američkom Indian Wellsu, koji mnogi zbog bogatih nagrada (ukupni nagradni fond penje se na više od 18 milijuna USD) i zajedničkog nastupa igrača i igračica zovu “petim Grand Slam turnirom”.

Ženski dio počinje danas i u njemu će nas predstavljati Donna Vekić (kao nositeljica u prvom je kolu slobodna) i Petra Martić (ide na Poljakinju Magdu Linette).

1/6

Muškarci kreću dan poslije, u četvrtak, a od hrvatskih tenisača nastupit će Marin Čilić i Borna Ćorić, koji će također biti nositelji te Ivo Karlović.

Turnir u gradiću smještenom u kalifornijskoj pustinji (nema ni 5000 stanovnika, ali su u blizini Los Angeles, San Diego i Las Vegas) nije donosio puno sreće hrvatskim tenisačima.

Najveći doseg Gorana Ivaniševića bio je polufinale iz 1996., Borna Ćorić je na istoj razini bio lani (i zato brani 360 bodova), Marin Čilić je jednom stigao do četvrtfinala (2016.) i ima negativnu bilancu (10-11), ali je zato Ivan Ljubičić otišao do kraja.

Dogodilo se to 2010., a Ljubo je na putu do trofeja nanizao pobjede nad Novakom Đokovićem, Rafom Nadalom i na kraju Andyjem Roddickom. Trijumf je Ivanu donio novčanu nagradu od 605.500 USD, dok će ove godine pobjedniku pripasti više nego dvostruko - 1,354.010.

Kad su u pitanju cure, Donna Vekić nije otišla dalje od drugog kola, ali je zato Petra Martić prošle godine stigla do četvrtfinala (poraz od Simone Halep) i ne obrani li lanjske bodove (205), mogla bi pasti za desetak pozicija i stići na rub najboljih 50.

>> Pogledajte razgovor s Bornom Ćorićem na Večernji TV-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije