Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE WIMBLEDON

Mogu li Hrvati napokon srušiti tog Federera?

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
02.07.2018.
u 07:00

– Sve ulaznice za finale tenisačica rasprodane su po cijeni od 1510 funti. Ostalo je još malo karata za finale tenisača po cijeni od 2270 funti – izvijestila je direkcija turnira.

“Ako se za Wimbledon moram motivirati, onda je to kraj!”, rekao je ovih dana Roger Federer i time odao još jedan kompliment najprestižnijem teniskom turniru, onom koji danas počinje na travnatim terenima u londonskom All England Clubu. U Wimbledonu se počelo igrati još 1877., pa je to i najstariji Grand Slam turnir. A njegovi su sinonimi uz travu i kvalitetan tenis još i jagode sa šlagom, šampanjac i skupe ulaznice za kojima se danima čeka u redu i spava pod šatorom...

– Sve ulaznice za finale tenisačica rasprodane su po cijeni od 1510 funti. Ostalo je još malo karata za finale tenisača po cijeni od 2270 funti – izvijestila je direkcija turnira.

Favoriti: Roger, Nole, Marin...

Čeka nas, dakle, još jedno spektakularno izdanje teniske travnate čarolije, koje je nama u Hrvatskoj tim zanimljivije jer znamo da će naši tenisači i tenisačice nastupiti u glavnim rolama. U pojedinačnoj konkurenciji imat ćemo sedmero predstavnika, trojicu tenisača i četiri tenisačice, u konkurenciji parova još osam, pet u muškim, tri u ženskim.

Marin Čilić igrao je lani u finalu i - sputan žuljevima na nogama - izgubio od Rogera Federera. Ali on je i prije toga nanizao tri četvrtfinala zaredom: 2014. i 2015. poražen je od Đokovića, 2016. od Federera. Osim toga osvojio je Queen’s pobijedivši u finalu Novaka Đokovića, tako da je naš najbolji tenisač među favoritima. Kladionice su ga postavile na treće mjesto, koje dijeli s Rafaelom Nadalom (tečaj 8), a ispred su Roger Federer (2,5) i Novak Đoković (6). Smatramo da je Čilić i naglašeniji favorit (odmah iza Federera), ali to je možda subjektivno...

Marin: Ciljam na trofej!

Marin zna što ga čeka, pun je samopouzdanja i spreman za novi izazov.

– Ne bježim od toga da sam među favoritima. Uostalom, ciljam na trofej – rekao je Čilić, ohrabren (i obradovan) između ostaloga i pobjedom Borne Ćorića nad Švicarcem. Znači, može se!

Borna je tako “načeo” Federera (doduše u meču na dva osvojena seta) koji je dosad za hrvatske tenisače, barem u Wimbledonu, bio prilično neugodan. Čak šest puta zaustavljao je Hrvate na terenima All England Cluba, po dva puta Čilića, Karlovića i Marija Ančića. I samo je Ančić jednom pobijedio Rogera, bilo je to 2002. godine u prvom kolu, što je tada bila velika senzacija.

I Čilić, kao i Ćorić i Karlović, u Federerovu su dijelu ždrijeba. Ivo bi mu se mogao suprotstaviti u trećem kolu, Borna u četvrtom, a Marin u polufinalu. Lov počinje...

Hrvati s najviše pobjeda

Goran Ivanišević (osvojio turnir 2001.) 49

Marin Čilić (finale 2017.) 27

Josip Punčec (dva polufinala, 1938. i 1939.) 20

Nikola Pilić (polufinale 1967.) 20

Josip Palada (osmina finala 1935.) 18

Mario Ančić (polufinale 2004.) 17

Ivo Karlović (četvrtfinale 2009.) 15

Mirjana Lučić-Baroni (polufinale 1999.) 11

Dragutin Mitić (osmina finala 1938. i 1946.) 10

Ivan Ljubičić (treće kolo 2006., 2007. i 2011.) 8

Dalje slijede: Iva Majoli i Petra Martić po sedam pobjeda, Ana Konjuh šest, Željko Franulović pet... (računaju se samo pobjede na glavnim turnirima)

Komentara 3

IK
ikbmibm
17:21 02.07.2018.

subjektivni autor : Čilić i Borna nemaju šanse s Rafom i Federerom

KO
kordunmoj75
08:18 04.07.2018.

Koliko je nasi tenisera uzelo Wimbledon?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije