Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EL CLASICO OD 16:15

Modrića će danas gledati 600 milijuna ljudi, a ovo će se prvi put dogoditi nakon 17 godina

GTRES
24.10.2021.
u 11:17

Danas u 16.15 Barcelona na Camp Nou ugošćuje Real. Nije to više najveći derbi svijeta, ali svejedno će ga gledati 600 milijuna ljudi te uživati i u majstorijama našeg Luke

Pred nama je prvi El Clasico jednog potpuno novog nogometnog vremena. Punih 17 godina gledali smo El Clasico s ponajboljim nogometašem svih vremena Lionelom Messijem, a od 2009. do 2018. svjedočili smo zlatnom razdoblju najvećega španjolskog nogometnog derbija u kojem smo svjedočili možda i najboljem igračkom suparništvu u povijesti, između Lea Messija i Cristiana Ronalda. Prvi je ovo El Clasico još od 2004. godine u kojemu u momčadima nema ni jednoga ni drugoga, što znači da će interes za veliki derbi drastično pasti, no i unatoč tome utakmica između Barcelone i madridskog Reala jedna od najatraktivnijih u cijeloj nogometnoj kalendarskoj godini, pa će tako biti i danas od 16 sati i 15 minuta na “Camp Nou” u 10. kolu španjolske La Lige.

Iako mnogi klubovi, pa tako i Barca i Real, nisu u novoj sezoni krenuli onako kako su očekivali, ljestvica španjolskog prvenstva jako je zgusnuta. Na vrhu su se u samo pet bodova stisnuli Sociedad, Osasuna, Real, Sevilla, Atletico, Rayo Vallecano, Barcelona i Betis te je baš zato El Clasico sada jako važan kako bi postavio “ton” za nastavak sezone. Doduše, u posljednje vrijeme Barcelona je, iako kaska dva boda za Realom, u nešto boljoj ligaškoj formi, sa šest bodova u posljednja tri susreta u odnosu na Realova četiri boda.Da se malo pozabavimo brojkama: ovo će biti 247. natjecateljski El Clasico, a kao što možete pretpostaviti, omjer je gotovo izjednačen jer Real ima samo dvije pobjede više (98-96).

Zanimljivo je da je najčešći rezultat u derbiju 2:1 (u čak 44 susreta), a Lionel Messi najbolji je strijelac u povijesti tih velikih derbija (26 pogodaka). Ovog ljeta El Clasico je izgubio obojicu najčešćih sudionika (45 nastupa), uz Messija koji je napustio Barcu na vrhu te ljestvice je još jedan novi igrač PSG-a, bivši realovac Sergio Ramos. Izostankom tog velikog dvojca, kao najveće zvijezde sada ostaju trenutačno ponajbolji napadač svijeta Karim Benzema te ponajbolji vezni igrač svijeta Luka Modrić koji će danas 24. put igrati u El Clasicu. Modrić i Benzema, kao i fantastični brazilski igrač Vinicius Junior u najboljoj su formi u momčadi Reala, a kod Barcelone bismo to mogli reći za nizozemski dvojac Memphisa Depaya i Frenkieja de Jonga, koji kao da igraju dvostruko bolje od drugih. Istina je da ni Barca ni Real nisu više najjače momčadi na svijetu, vjerojatno ni među pet najjačih, ali to ne znači da se ne možemo nadati zanimljivom susretu između sastava dvojice bivših Evertonovih menadžera, Koemana i Ancelottija, pogotovo znamo li da je riječ o dvjema najefikasnijim momčadima La Lige.

>> Pogledajte i video

Ključne riječi

Komentara 10

SE
serafin002
12:18 24.10.2021.

Ne može leva bagra podnjeti da je Luka priznat kao najveći nogometaš svijeta, da Luka i danas prima priznanja, da je Luka pojam čovjeka u pravom smislu koji je od nule postao velikan uzor djeci, mladima a ponos svom narodu.

SS
sokac sa drave
12:24 24.10.2021.

Drazen muha--sprdaj se nekom drugom a ne velikom Luki on nije za tebe Lukica.Tata ti je lukica.

BO
boris48astrid
12:39 24.10.2021.

dražen muhvič--naš Lukica priznat u svijetu da je prvi a tvojih srba nigdje nema pa i dalje si reži žile

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije