Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I prema primanjima favoriti

Modrić skuplji od Gruzije i Letonije zajedno

'sport...zagreb...11.10.2006.  stadion maksimir, kvalifikacijska utakmica za euro 2008, hrvatska - engleska, luka modric,  foto: goran stanzl'
'Goran Stanzl'
10.02.2010.
u 12:17

Slaven Bilić je odmah u mixed-zoni u Varšavi bio do kraja iskren: – Imali smo sreće, mi smo vrh i prvi favoriti. I od toga nećemo bježati. Usporedili smo to i kroz tržišnu vrijednost reprezentacija (osim Malte, nap. a.), te došli do spoznaje da sve reprezentacije iz naše skupine zajedno u današnjem svijetu nogometa ne vrijede zajedno kao Bilićevi dečki.

Luka Modrić je najvredniji nogometaš od svih u skupini, a kada se gleda i nogometno umijeće, ono potpuno odgovara novčanoj vrijednosti. Do njega je, prema kretanju vrijednosnica, Darijo Srna (17. mil. eura), cijenjen je i Vedran Ćorluka (15). Tu su i Niko Kranjčar (12) i Ivica Olić (12), pa čak petorica naših nogometaša imaju veću vrijednost od prvog najbližeg pratioca, a to je najbolji nogometaš Izraela Yosi Benayoun (10,5). No, i njegova je vrijednost odmah veća jer igra za Liverpool.

Zanimljivo, Letonija, koja je, po mišljenju mnogih, opasna i neugodna, pogotovo kao domaćin, ukupno vrijedi samo oko pet milijuna eura. Verpakovskis je i dalje najbolji igrač, danas ima 30 godina, no kao klupski igrač nije pouzdan. Ovisi o trenutku inspiracije i tada može biti opasan. Najslabije plaćeni igrač iz naše skupine također je Letonac, Vitalijs Astafjevs, koji igra za 25 tisuća eura, ima 38 godina i standardni je član idealne postave. Gruzijci pak vrijede 13 milijuna eura, predvodi ih Kaka Kaladze koji igra za Milan.

Iako ne igraju milijuni i tržišna vrijednost, Hrvatska je zbog nogometne kvalitete ipak izraziti favorit skupine. Uz malo sreće, Bilić ovaj put neće kiksati.

Komentara 9

OB
-obrisani-
12:38 10.02.2010.

RIZICA, lupetaš ti, potpuno si neupućen i površan. Kranjčaru je isticao ugovor, a Portsmouth je tada(a i sada) bio u ozbiljnim financijskim problemima, i zato je prodan za tu cifru. A za Modrića(i za Kranjčara) tako nešto može izjaviti samo netko tko nije niti jednom pogledao tekmu Tottenhama. A što ti misliš, zašto se ove godine bore za ligu prvaka, a prošle za ostanak?

OB
-obrisani-
13:02 10.02.2010.

Ako je Modrić skuplji od Gruzije i Letonije zajedno onda je moguče da je Luka najskuplji igrač od onih rijetkih svijetskih igrača koji eskiviraju World Cup i odmaraju onda kada če oni skupi i naj, naj, najbolji igrati na terenima Južne Afrike..S obzirom da Hrvati imate podosta skupih igrača mogli bi se vi sami proglasiti za svijetske prvake vanjka World Cupa, najpoštenije vanjka EU, najsposobnije sa ogromnim kreditom i najplemenitije među zemljama kriminala i kriminalnih bandi (navod Britansko vansko ministarstvo)

OB
-obrisani-
12:32 10.02.2010.

Prestanite pisati takve gluposti -------------------------------------------- Pa recite sta je on napravio u Tottenhamu u ove dvije godine, vise je odutan (povredama) nego prisutan na terenu..... I odkud vam cijena Nike Kranjcara 12 eura kad je on kostao 2 eura....(sta lupetate)..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije