Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veličanstveni Luka

Modrić: Sad ili nikad, idemo po veliki rezultat na Euru

Football Soccer - Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D - Parc des Princes, Paris, France - 12/6/16 Croatia's Luka Modric celebrates with Ivan Perisic (R) after scoring their first goal REUTERS/John Sibley Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
13.06.2016.
u 07:59

Kada Modrić zabija, Hrvatska ne gubi. Predivan top protiv Turske bio mu je jedanaesti u kockastom dresu...

– Nisam u onoj euforiji odmah ni primijetio da je u teren ušao naš navijač. Najvažnije je da je uletio s dobrim namjerama – rekao je Luka.

Nije ga bilo u glavnoj ulozi na velikim natjecanjima od 2008. godine. Otvaranje Eura i Austrija, tada je Luka Modrić postigao svoj posljednji pogodak na europskim i svjetskim prvenstvima. Novo otvaranje i opet Modrić, kao da miriše na nešto.

I ne samo to, kada Modrić zabija, Hrvatska ne gubi. Predivan top protiv Turske bio mu je jedanaesti u kockastom dresu... Deset pobjeda i jedan neodlučeni ishod, to je bilanca Hrvatske kada Modrić zabija. Onako dječački iskren, iznenadio se kada je čuo za te brojke. Da je znao da je tako, onda bi sasvim sigurno i više zabijao.

– Ne znam za te brojke, nisam ih čuo. Ali, ako su točne, ako je to istina, onda je to lijep podatak, drago mi je da je tako – kazao je Modrić.

Lopta navođena kao raketa

Naravno, bio je igrač utakmice u pobjedi protiv Turske (1:0), to ne treba ni napominjati. Ali taj gol, to je bilo kao iz snova, Modrić je u 41. minuti bacio Park prinčeva u ekstazu. Do tada smo razmišljali je li hrvatski izbornik Ante Čačić napravio sve kako treba, je li Rakitića gurnuo previše naprijed, a Luku previše natrag... Ovo i ono...

A onda je došao taj odbijenac, lopta je bila desetak metara u zraku, a Luka ju je pogodio kao da mu je noga navođena raketom. Nije to bila brzina, ali kompjutorska preciznost bila je nevjerojatna. Bio je to gol velikana. Oni koji sumnjaju, ako i ima takvih, sada znaju zbog čega je Luka Modrić jedan od najboljih veznjaka na svijetu.

– Drago mi je zbog gola, lijepo mi je sjela, hvala Bogu da je ušla. Ali sretniji sam zbog naše igre i predstave koju smo prikazali – skroman je Modrić.

Zrelo je govorio, baš tako i razmišlja cijela momčad. Osjećaju da su u svom velikom trenutku. Francuski Euro je sad ili nikad za ovu generaciju. U Austriji i Švicarskoj bili su premladi, u Poljskoj i Ukrajini nedostajalo je iskustva i sreće, a u Francuskoj je došlo kockasto vrijeme...

– Ovo je tek prvi korak, nismo mi prošli grupu. Znali smo i htjeli smo turnir otvoriti pobjedom, sada je važno nastaviti istim ritmom – kazao je Modrić.

Onda je u jednom dahu prenio razmišljanje iz svlačionice. Nema ludila i neke euforije, ekstaze, koja će sada zavladati Hrvatskom. Uvijek je tako, jedna pobjeda diže te gore, poraz te baca dolje. Ali najvažnije je da momci u dresovima ne polete, da glavu ostanu čvrste. Nema sumnje, to će biti tako, imaju dovoljno iskustva.

Podigli smo samopouzdanje

– U svlačionici je i prije ove utakmice bila sjajna atmosfera, to smo pokazali u velikoj mjeri. Hrvatska je bila čvrsta i razigrana, pokazali smo gard kakav trebaju imati velike momčadi. A ja mislim da smo mi velika momčad, protiv Turske smo to pokazali. Ovo je bio prvi korak, napravili smo ga, podignuli smo samopouzdanje i sada krećemo dalje – rekao je Modrić.

Kada je postigao gol, u ono klupko naših u plavim dresovima skočio je navijač u kockastom dresu. Uhvatio je Modrića, nije ga puštao, Luka je bio njegov heroj u tom trenutku. A naša desetka nije ga ni primijetila.

– Mogao je biti i protivnički navijač, ali na svu sreću bio je naš. Nisam ga odmah ni primijetio u onom slavlju i euforiji. Najvažnije je da je uletio s dobrim namjerama – zaključio je igrač utakmice, heroj hrvatskih navijača Luka Modrić.

A španjolska Marca jučer je na naslovnici odmah objavila: Plašimo se ovakvog Modrića.

>>Evo što je oduševljeni Bilić Englezima rekao o Hrvatskoj, Modriću, Ćorluki...

>>Ante Čačić: S ovakvim Lukom izgledamo moćno, prodorno...

>>Pogledajte kako je navijač ušao u teren i proslavio gol s Modrićem

Komentara 39

PI
pisojsakraf
08:24 13.06.2016.

Nije " jedan od najbolji " , nego je vec dosta dugo najbolji vezni na planeti !

SA
SI aka SI
08:49 13.06.2016.

nastojim da me ne primi euforija, ali čini mi se da već jako dugo (4 godine) nismo imali glavu i rep kao jučer. Da li je to zasluga Čačića ili su igrači svjesni da im je ovo zadnja prilika generacije ne znam, ali odigrali smo gotovo od prve do zadnje minute kao prava momčad, autoritativno, zrelo i pobjeda je trebala biti i veća. Osporavani Srna je bio kao u stara dobra vremena, Vida i Ćorluka (kapa do poda) nisu dali ni najmanje šanse Turcima, a Modrić je bio kao u Realu i onda Turci nisu imali šanse. Zapravo su svi bili dobri, ali Strinić bi trebao prepustiti mjesto Vrsaljku. Ako je igrao radi defanzivnih kvaliteta, nije ih pokazao, baš po njegovoj strani su Turci jedino i napravili nešto, a ni centaršut mu nije što je nekad bio.

MT
mladen.turcic
08:51 13.06.2016.

nije mi jasno zašto ojača nije dobio bar 20minuta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije