Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Modrić

Modrić nadmašio C. Ronalda pa progovorio o Realu i Ancelottiju: Moja se želja zna

Spanish Super Cup Final - Real Madrid v Athletic Bilbao
Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
1/3
17.01.2022.
u 20:50

Luka Modrić se sa 17 trofeja u ligama petice izjednačio i s našim rekorderom Mandžukićem, igračem koji je pehare osvajao s Bayernom, Atleticom i Juventusom. Zamislite što će o svojim trenerima Luka i Mario moći pričati unucima; vodili su ih Mourinho, Ancelotti, Zidane, Benitez, Magath, Heynckes, Guardiola i Simeone

Ima neke magije za Luku Modrića u tom Španjolskom superkupu. Za one koji su možda zaboravili, Luka je 29. kolovoza 2012. debitirao za Real upravo u Superkupu, u utakmici s Barcelonom u Madridu (2:1), a prekjučer je u saudijskoj prijestolnici Rijadu obgrlio četvrti put pobjednički pehar u tome natjecanju.

Intrigantan je pogled na zajedničku, slavljeničku fotografiju realovaca iz finala Superkupa 2012. godine. Na njoj niz igrača iz Realove slavne prošlosti (Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo), ali i prolaznika zvučnih imena, poput Di Marije, Diarre, Khedire, Özila, Higuaina, Morate...

Ima 413 nastupa za Real

Od tadašnjih slavljenika u Realu su danas još samo Marcelo, Nacho, Benzema i, naravno, naš Luka, koji je u međuvremenu u proteklih devet i pol godina dogurao do čak 413 nastupa za Real, gotovo stotinu više od Prosinečkog (74), Šukera (109), Jarnija (36) i Kovačića (109) zajedno.

Svašta se događalo prekjučer u Rijadu, opet s Modrićem u naslovnoj ulozi, ne samo zbog prekrasnoga pogotka za 1:0. Naime, Real je objavio nevjerojatan podatak da je Modrić u Saudijskoj Arabiji postao najstariji strijelac Reala u Španjolskom superkupu, koji se igra od 1982. godine, a uz to je najstariji strijelac Reala općenito još od 1976., kada je legendarni golgeter iz La Coruñe Amaro Amancio postigao pogodak za Real s 36 godina i sedam mjeseci.

Video - Luka Modrić je nadmašio Ibrahimovića, Zidanea, Platinija, Ramosa...

 

- Nikada se ne umorim od pobjeđivanja. Ovaj klub nas je naučio da je jako važno pobjeđivati. Svaka pobjeda u ovom klubu je nešto veliko. Jako smo sretni zbog trofeja, ali nismo još ništa napravili. Na pola smo sezone i moramo tako nastaviti. Nadam se da ćemo ih osvojiti još do kraja sezone - kazao je Modrić nakon pobjede nad Athleticom iz Bilbaa (2:0).

Tom zgodom rekao je nešto i o sljedećem ugovoru s Realom, onome od vitalnoga značenja i za hrvatsku reprezentaciju, jer Daliću u studenome kada će početi SP u Kataru Modrić treba u punoj snazi. Po mogućnosti kao igrač madridskog Reala.

- Oduvijek sam u dobrim odnosima s klubom i siguran sam da ćemo se dogovoriti. Nikad nam nije trebalo više od dvije minute da postignemo dogovor o produljenju ugovora. Moja se želja zna i siguran sam da to želi i klub - dodao je Modrić.

Posebno se osvrnuo na trenera Carla Ancelottija, jedinoga trenera koji je osvajao trofeje u svim ligama petice. Ali s Realom nikad nije bio prvak Španjolske.

- On mi puno znači u karijeri, i kao osoba i kao trener. Njegovo ponašanje i način kojim vodi momčad impresivni su. Otkako je došao, dao mi je puno povjerenje. Kad iza sebe imate nekoga takvog, onda stvari dobro funkcioniraju - zaključio je Luka Modrić.

No, naravno da tu nije kraj priče o magiji Realova i Lukina Superkupa. Važan je podatak za Real da je Brazilac Marcelo Vieira (33) upravo izjednačio rekord zvijezde 50-ih i 60-ih godina, legendarnoga Španjolca Francisca Genta, i sada obojica imaju po 23 trofeja s kraljevskim klubom. Inače, Paco Gento je živ, ima 88 godina i Realov je počasni predsjednik.

A gdje je u tome Luka Modrić? Naš je nogometni čarobnjak upravo osvojio 17. trofej s Realom te ih ima više od primjerice Cristiana Ronalda (15) ili Raula Gonzaleza (16), a manje od Sergija Ramosa (22), Benzeme (20) ili Raphaela Varanea (18). Luka je, kao što znamo, ove sezone u igri za još tri trofeja: naslov u prvenstvu Španjolske (Real je vodeći na ljestvici), Ligi prvaka (u osmini finala čeka ga PSG) i Kraljevu kupu (u osmini finala gostuje u Elcheu).

Ukupno osvojio 23 trofeja

I još nešto: Luka Modrić se sa 17 trofeja u ligama petice izjednačio i s našim rekorderom Marijem Mandžukićem, igračem koji je pehare osvajao s Bayernom, Atleticom i Juventusom. Zamislite što će o svojim trenerima Luka i Mario moći moći pričati unucima; vodili su ih Mourinho, Ancelotti, Zidane, Benitez, Magath, Heynckes, Guardiola i Simeone. Mandžu, naravno, i Ćiro Blažević.

Kad im se obojici zbroje trofeji s Dinamom, onda je Luka ukupno na 23, a Mandžo na 22, i opet su obojica daleko iza rekordera Darija Srne. Taj je umirovljeni nogomeni fenomen sa Šahtarom osvojio čak 27, a s Hajdukom tri trofeja. I nikada ga najvjerojatnije ni jedan naš nogometaš neće dostići.

Komentara 3

AJ
Admine jebiti zelenski mater.
13:05 18.01.2022.

I yugo 55 je nadamsio Mercedesa........

Avatar Tombstone
Tombstone
22:48 17.01.2022.

Brojevi su tu apsolutno nevazni, jer se ne moze usporediti Ronaldova zasluga za te pehare s Modricevom jer bez Ronalda bilo bi ih bar upola manje a bez Modrica bilo bi ih isto. Nesto slicno imamo i u dinamu gdje svi znaju da je Cerin najbolji strijelac kluba no na listi pise da je to Cvita, ali ne pise da je igral u vrijeme Tudjmana kad je dinamo doslovno na svakoj tekmi imao bar po jedan penal koje je pucao bas Cvita. Dok je broj golova tog velikog napadaca u medjunarodnim tekmama 0, otprilike kao i minutaza koju je imao u Realu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije