Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLASNIK CHELSEAJA

Moćni Rus potjeran iz Engleske, odlazi u zemlju u kojoj će biti najbogatiji čovjek

Roman Abramovič
Foto: Press Association/PIXSELL
28.05.2018.
u 22:51

Internetska stranica Ynet, koja pripada najprodavanijem izraelskom dnevnom listu Yediot Aharanoth, objavila je da je Abramovič, koji je Židov, sletio u ponedjeljak u Tel Aviv i primio dokumente koji potvrđuju njegov status izraelskog državljana.

Ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik nogometnog kluba Chelsea koji nije uspio obnoviti britansku vizu, u ponedjeljak je dobio izraelsko državljanstvo i preselit će se u Tel Aviv gdje je kupio nekretninu, objavili su izraelski mediji.

Abramovič je slovio kao jedan od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji od kada je 2003. kupio prvoligaški nogometni klub. Njegova britanska viza je istekla prošli mjesec, a proces obnove vize se neuobičajeno odužio. Britanska vlada je odbila komentirati taj slučaj.

Internetska stranica Ynet, koja pripada najprodavanijem izraelskom dnevnom listu Yediot Aharanoth, objavila je da je Abramovič, koji je Židov, sletio u ponedjeljak u Tel Aviv i primio dokumente koji potvrđuju njegov status izraelskog državljana.

Izrael dodjeljuje državljanstvo svakom Židovu koji se želi useliti, a putovnica se može odmah izdati. S izraelskom putovnicom se može ući u Britaniju bez vize za kraće boravke, ali je viza potrebna ako osoba želi tamo raditi.

Odnosi između Londona i Moskve su dodatno zategnuti od slučaja trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala u ožujku u britanskom gradu Salisburyju. Britanija je prst krivnje uperila u Rusiju koja poriče bilo kakvu umiješanost.

Abramovič je redovito posjećivao Izrael, a mediji prenose da je u staroj četvrti Tel Aviva, blizu morske obale, kupio nekadašnji hotel.

BBC piše da će Abramovič biti najbogatija osoba u Izraelu.

>> Pogledajte i galeriju: Zavodljiva Rose jedina je utjeha slomljenom Liverpoolovom vrataru

Roman Abramovič
1/14
Ključne riječi

Komentara 17

KA
Kameni
00:15 29.05.2018.

Hahahahaha dobra for proganjaju Ruse a u tom progonu izbace zidova rodjenog u Rusiji. Kolateralna steta. Joooj kad ovo cuje Trump da mu se zidovi diraju.

MA
Marsijanac
00:52 29.05.2018.

Sad usporedite Hrvatsku gdje crvena bagra zahtjeva od Hrvata Venecuele cekanje i do 3 godine. Fuj!

Avatar Urban Fox
Urban Fox
00:29 29.05.2018.

hahaha, lik samo vraća "svoj kapital" pravim vlasnicima, a to je Mossad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije