Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERSPEKTIVNA ODBOJKAŠICA

Mladoj sportašici 'rutinska operacija' uništila život: 'Skoro sam ostala bez noge. Nikad neću normalno živjeti'

Danica Ružić
Odbojkaški savez Srbije
30.05.2024.
u 14:07

"Tragične pogreške liječnika sasvim sam slučajno preživjela i nekako sačuvala život i nogu, ali s trajnim posljedicama koje se ne mogu otkloniti", napisala je Danica Ružić (18) koja se nakon operacije meniskusa zbog brojnih infekcija i sepse morala dva mjeseca boriti da preživi

Srpska odbojkašica Danica Ružić prisiljena je s tek 18 godina prekinuti profesionalnu karijeru, nakon što je "rutinska" operacija meniskusa izazvala katastrofalne posljedice. Mlada odbojkašica, koja je prošle godine na Europskom prvenstvu proglašena za najboljeg libera, krivi liječnike i njihovo loše postupanje za prisilni prekid svoje karijere, piše Mozzart Sport.

Operaciju joj je savjetovao liječnik, ali nakon zahvata uslijedile su brojne infekcije i sepsa zbog čega je dva mjeseca bila životno ugrožena. "Prošlo je osam mjeseci pošto sam se ozlijedila i po savjetu doktora odlučila za 'rutinsku operaciju' meniskusa za koju su mi rekli da je neophodna kako bih mogla nastupati bez ikakvih tegoba", pojasnila je Ružić:

VIDEO Goran Ivanišević nasmijao zagrebačku publiku: Teniski meč igrao tavom

"Posljedice neuspjele i nestručne operacije bile su katastrofalne. Ne samo da zbog posljedica takve operacije neću nikada moći baviti se odbojkom koja je bila moj životni poziv i dio svih planova, već neću moći baviti se ni bilo kojim drugim sportom, niti ću bilo kada moći imati potpuno normalan život. Tragične pogreške liječnika sasvim sam slučajno preživjela i nekako sačuvala život i nogu, ali s trajnim posljedicama koje se ne mogu otkloniti", napisala je.

"Ni sada kada sam tek napunila 18 godina, ni ubuduće. Slijede mi rehabilitacije i suočavanje s tragičnom situacijom u kojoj, neovisno od toga što budem činila, ništa neće moći biti tako kako sam željela. Trenutno sam službeno najbolji libero Europe u svojoj konkurenciji, to priznanje mi je uručio CEV. Sada dan kada sam proglašena za najboljeg libera na prvenstvu Europe za kadetkinje 2022. godine izgleda kao bajka iz davne prošlosti. ", zaključila je Ružić. 

GALERIJA Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Danica Ružić
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije