Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalni napad

Mladog hokejaša nasilnici premlatili pred očima djevojke

lovrencic
Facebook
Autori: Karlo Ledinski, Sonja Hoffman, M. Škalić/VLM
05.12.2010.
u 13:12

Hokejaš Medveščaka Zvonimir Lovrenčić (19) brutalno je pretučen. Dogodilo se to u središtu Zagreba.

Hokejaš Medveščaka Zvonimir Lovrenčić (19) brutalno je pretučen jučer u tri sata ujutro ispred kafića Tim u Kačićevoj ulici, u blizini Arhitektonskog fakulteta, u samom središtu Zagreba. Nakon napada prevezen je s teškim tjelesnim ozljedama prvo u KB “Sestre milosrdnice, a zatim u KB Dubrava. Iako je pretrpio i psihički šok, na svu sreću, doznajemo, život mu nije ugrožen.

Bolnica prijavila slučaj

– Ima tešku ozljedu glave i jak potres mozga. U bolnici u Dubravi mu je operiranačeljust – potvrdio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić. Policija je jučer istraživala okolnosti pod kojima se napad dogodio, ispitivala je moguće očevice incidenta te traga za dvojicom zasad nepoznatih napadača. Motiv i detalji incidenta, za koji je policija doznala kada im je bolnica po službenoj dužnosti prijavila premlaćivanje, jučer nisu bili poznati.

Kako se jučer moglo neslužbeno doznati, mladi igrač, koji kuca na vrata prve momčadi medvjeda, navodno se u društvu djevojke vraćao kući iz izlaska kad su ga dvojica napadača brutalno pretukla. Navodno se s napadačima prije bio posvađao u kafiću.

U zagrebačkom hokejaškom klubu jučer su svi bili u šoku zbog napada na njihova igrača. Zvonimir je standardni član hrvatske hokejaške reprezentacije, kao i njegov brat Marko Lovrenčić (27), koji za prvu momčad Medveščaka igra već nekoliko godina.

– Ne želim ništa komentirati. Shvatite, ovo je naša privatna stvar. Još se nisam čuo s njim jer je u bolnici – rekao je jučer u poslijepodnevnim satima Marko Lovrenčić o napadu na svog brata.

Zanimljivo, hokejaši Medveščaka ove su godine postali UNICEF-ovi ambasadori u borbu protiv nasilja te su već sudjelovali u nekoliko kampanja u kojima su u školama učenicima isticali kako “igraju fair play, s poštovanjem, kako u sportu, tako i u životu.” – Ovo nam je samo dodatni poticaj, vjetar u leđa, da ta borba postane još jača. Osuđujemo svako nasilje – odrješit i jasan bio je Vučinić.

Zbog ovog napada postao je upitan Lovrenčićev nastup na Svjetskom prvenstvu Divizije 1 do 20 godina koje se od 12. do 18 prosinca igra na Bledu.

Podrška suigrača

– Zvonimir je jedan od najtalentiranijih i najkonstantnijih igrača te reprezentacije. Igrao je u svim kategorijama, fizički je jedan od najspremnijih te će nam jako nedostajati ako se ne oporavi – kaže team menadžer reprezentacije Dragutin Ljubić i dodaje:

– Zbog talenta je u travnju ove godine bio je član seniorske reprezentacije iako mu je bilo tek 18 godina. Suigrači su jučer Zvonimiru slali poruke podrške.

Ključne riječi

Komentara 42

KT
Kralj Tomislav
16:28 05.12.2010.

felicijen eto ti razloga.... da prestanes pusiti...., kad se toliko bojis....

JU
Jurek
19:55 05.12.2010.

Možete pisati \"Stop nasilju\" koliko hoćete. Nikakve koristi dok ne počnu guliti robiju, a policija \"stvarno\" patrolirati.

FE
Felicijen
16:12 05.12.2010.

Kao klinac sam s tuluma kasno mogao proći cijeli Zagreb bez opasnosti da mi se bilo što dogodi a danas uz sve te dotepence tko zna odakle se sve nisu dovukli tu, ne možeš bez nesigurnosti i očiju na leđima otići ni po cigarete navečer!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije