Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAKMICA ODLUKE

Mladi vatreni idu po četvrtfinale Eura: Evo što im treba za prolaz u napetoj završnici

Marijan Budimir je novi izbornik U-17 reprezentacije (arhiva)
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
26.05.2024.
u 08:00

Pobjeda protiv Walesa (17 sati) vrlo vjerojatno donosi ulazak među osam, iako to ne mora biti tako

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju do 17 godina danas (17 sati) očekuje posljednja, treća utakmica grupne faze Eura, koju će igrati s Walesom. Nakon dva uvodna remija izabranici Marijana Budimira u presudnu utakmicu ulaze s trećeg mjesta u skupini. Wales nema ni bod, Hrvatska je na dva, a Danska i Austrija imaju po četiri. To znači da U-17 vatreni moraju pobijediti žele li u četvrtfinale.

No postoji mogućnost da ispadnu i s četiri boda. Scenariji su idući. Ako Hrvatska pobijedi Wales, a Danska i Austrija odigraju izjednačeno, napravit će se krug od tri reprezentacije s pet bodova pa bi onda prvi kriterij za prolazak dalje bio broj postignutih golova u međusobnim utakmicama te bi dalje prošle one ekipe koje su zabile više. Hrvatima u tom slučaju na ruku ide remi bez golova ili 1:1 Danske i Austrije budući da bi u tom slučaju dalje prošli Danci i mladi vatreni. Završi li utakmica Austrije i Danske 3:3 ili nekim remijem s još više golova, Hrvatska bi ispala.

– Ne zamaramo se kalkulacijama, idemo na pobjedu – poručio je izbornik Budimir.

Sve u svemu, kalkulacija je puno, no Marijan Budimir i njegovi dečki imaju realne šanse za ulazak u četvrtfinale, gdje bi onda igrali s Češkom ili Srbijom, koje u grupi A nakon dva kola imaju po šest bodova i tako su osigurale nastup u drugom krugu.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije