Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenađenje umaga

Mladi Pavić, 547. igrač svijeta izbacio Ferrera!

Mate Pavić (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/7
10.07.2012.
u 19:47

Ferrero, 37. igrač svijeta je 2010. godine osvojio Umag, godinu dana ranije bio je finalist, no od našeg Pavića nije mogao osvojiti više od četiri gema, bilo je 6:2, 6:2.

Senzaciju dana na umaškom tiurniru priredio je u utorak 19-godišnji Mate Pavić. Pobijedio je bivšeg najboljeg tenisača svijeta, Španjolca Juana Carlosa Ferrera, sa 6:2, 6:2 (Ferrero 45 posto prvog servisa), za tek nešto malo više od sat vremena. Neki će uskliknuti "zvijezda je rođena", no ako i ostanemo čvrsto na zemlji ne možemo poreći da je ljevoruki Splićanin iznimno talentirani mladi tenisač. Bivši pobjednik juniorskog Wimbledona u parovima u Hertogenboschu je izbacio najboljeg nizozemskog tenisača Robina Haasea, koji je tada bio 40. tenisač svijeta. Sada je Mate učinio korak više i izbacio 37. tenisača s ATP liste.

- Fantastičan je to osjećaj. Ne mogu povjerovati da sam pobijedio bivšeg prvog tenisača svijeta. Naravno, to je pobjeda karijere. Trener (Austrijanac Gilbert Schaller - op. a.) rekao mi je da u meč uđem bez straha, da igram svoju igru. Ja sam to i učinio, iako sam na početku bio malo stisnut. No, poslije sam se oslobodio i bilo je lakše. Zahvaljujem i navijačima na podršci, bili su sjajni - kazao je Mate.

Organizatorima na dušu ide što su taj meč smjestili na sporedni teren (Grandstand) na kojemu se natiskalo nekoliko stotina gledatelja. I tražio se stolac više. No, Mate, najmlađi sudionik umaškog turnira, nema nikakvih zamjerki u tom smislu. Zahvalan  je direktoru turnira Vanji Božičkoviću da mu je podario pozivnicu. Njegov trenutačni plasman, 547. mjesto, ne omogućava mu izravno sudjelovanje na ovako jakim turnirima.

Pavićev suparnik u osmini finala bit će još jedan igrač s pozivnicom, 21-godišnji Rus Andrej Kuznjecov.      

- I on je favorit. Ja protiv svakoga ulazim kao postranik - ostao je skroman mladi Splićanin.

Preostala dvojica naših tenisača, koji su nastupili u utorak, nisu imali toliko sreće. Antonio Veić, koji je u drugom setu ozlijedio gležanj, poražen je od Slovenca Blaža Kavčiča 2:6, 2:6, dok je Ivan Dodig nastavio crnu seriju porazom od Argentinca Carlosa Berlocqa, 38. tenisača svijeta, sa 4:6, 0:6. Dodig je ostao bez ijedne prilike za break, zapravo je na suparnikov servis osvojio samo sedam poena.

U srijedu, u 17.30 sati i uz kamere HTV-a, na teren izlazi i Marin Čilić u pojedinačnoj konkurenciji. Suparnik će mu biti pobjednik dvoboja između Talijana Trusendija i Nijemca Brandsa.

Ostali rezultati:

Roger-Vasselin (Fra) - Odesnik (USA) 7:6, 2:6, 5:7

Starace (Ita) - Klec (Svk) 6:3, 7:6

Trungelliti (Arg) - Lorenzi (Ita) 7:5, 6:4

Beck (Svk) - Fognini (Ita) 6:3, 6:1

Brands (Nje) - Fraile (Špa) 6:1, 6:3

Berlocq
(Arg) - Dodig (Hrv) 6:4, 6:0

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
20:44 10.07.2012.

bravo pavicu samo hrabro naprijed

DU
Dudek
20:46 10.07.2012.

Takvih vrijedni mi trebamo.Bez truda nema uspjeha. Puno sreće i zdravlja ti želim tokom cijele športske karijere.

Avatar Istinski Hrvat
Istinski Hrvat
07:11 11.07.2012.

19-godišnji Mate Pavić ima budučnost u tenisu i uz Boga i domoljublje bi mogel daleko dogurati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije