Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KADETI MAKSIMIRA

Mladi nogometaši: Trening? Ne, hvala!

'                               '
'Photoshop'
04.11.2009.
u 09:00

Mnogi nogometni treneri muku muče s neozbiljnošću mladih igrača.

– 'Ajde Ivane, uđi muški! Još spavaš, a dva su popodne! Ne mreš vjerovati koji je to odnos prema klubu, igri, kolegama i prema struci! – grmio je Zvjezdan Vidović, trener kadeta Maksimira, na prvenstvenoj utakmici protiv vršnjaka iz Studentskog grada.

Na drugoj strani kolega mu Ivica Radović također je bio kritičan na igru svojih kadeta.

– Pa kaj svaki put moraš izvest' aut i loptu dobacit' suparničkom igraču?! 'Alo?! Pa mi smo bijeli, daj to zapamti! Pa kak bu znal kad je spaval do prije deset minuta, a nije bil ni na zadnja tri treninga... Joj meni, kaj mi ovo treba...? – podvukao je Radović.

Ništa bolja situacija nije ni s juniorima.

– Nisam siguran tko će sve doći na utakmicu. Od jutra me zovu igrači i iznose svoje razloge zašto neće doći – kazao je Damir Ivančić, trener juniora Studentskog grada i pritom u suradnji s kolegom Damirom Fučkarom, trenerom istog uzrasta u Maksimiru, ponudio razloge takva stanja.

– Ponestaje motivacije, pronalaze se razni razlozi da se ne dolazi na treninge. A kad se i dođe, igrači ne daju sve od sebe. Zbog svega toga izostaju rezultati, nastaju neželjene ozljede i što je još veće zlo, mnogi od njih prestaju s igranjem.

Apostrofirali su najosjetljivije uzraste, kadete i juniore.

– Zimi je situacija gora nego u proljeće. Jasno mi je i zašto, ali gdje je tu želja za uspjehom? Pa kad sam ja započinjao karijeru, na treninge sam putovao i petnaestak kilometara po svim vremenskim uvjetima i evo me živa i zdrava.

- Ova generacija dolazi u autima da ti mozak stane, s vokmenima i mobitelima vrijednosti koju mi stariji ne možemo ni zamisliti. Nije mi jasno kako misle postići karijeru. Jasno, ima izuzetaka, ali sve ih je manje – zaključili su uglas Ivančić i Fučkar.

Komentara 3

FF
ffrizerko.
09:17 04.11.2009.

Jednostavno, dečki igraju nogomet iz gušta, a ne iz potrebe

M2
maestro-25
10:57 04.11.2009.

Ma problem je u tome sto decki misle da ce im pasti sa neba. Izgleda da su si umislili da su vec danas ronaldo, samo zato sto znaju nekoliko njegovih trikova. Treba tim deckima nauciti kako se preuzima odgovornost a ne dati im skupocjene stvari, koje u nacelu jos ne zasluzuju. Malo vise truda pa ce uspjeh doci sam od sebe!

KA
kakodane2
10:42 04.11.2009.

Problem je u tome što masu te djece roditelji tjeraju da treniraju, odnosno to nije njihova volja i onda lažu i trenera i roditelje jer im se neda a sve zato što se ne mogu suprotstaviti svojim roditeljima koji od njega očekuju novog Modrića (i sl).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije