Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAČAN ZADOVOLJAN

Mlada reprezentacija u skupini s prvakom Španjolskom: 'Idemo se potući'

14.10.2014., Vinkovci - U-21, utakmica doigravanja za Europsko prvenstvo 2015., Hrvatska - Engleska. Tuga hrvatskih reprezentativaca nakon poraza. Izbornik Hrvatske Nenad Gracan.  Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL
Foto: Goran Ferberžar/PIXSELL
05.02.2015.
u 12:34

- Možemo biti zadovoljni. Nismo priželjkivali Španjolce kao nositelje, ali bez obzira na to možemo se nadati povoljnim rezultatima i vjerujemo da se ova reprezentacija može izboriti za iduće EP - rekao je U-21 izbornik Nenad Gračan

Mlada hrvatska reprezentacija doznala je protivnike u skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj. Za nastup na EP-u borit će se protiv europskog prvaka Španjolske, Švedske, Gruzije, Estonije i San Marina.

- Možemo biti zadovoljni. Nismo priželjkivali Španjolce kao nositelje, ali bez obzira na to možemo se nadati povoljnim rezultatima i vjerujemo da se ova reprezentacija može izboriti za iduće EP - rekao je U-21 izbornik Nenad Gračan i naglasio:

- Švedska je potentna momčad, radni su i disciplinirani, ali vjerujem u naš izbor igrača, generaciju koju imamo te da se možemo ravnopravno nositi sa svima. Španjolci su lagani favoriti s obzirom na kvalitetu koju imaju, ali igramo dvije utakmice s njima i sigurno se nećemo unaprijed predati. Ovo je zanimljiva skupina, u kojoj možemo nešto napraviti.

Tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza Romeo Jozak je dodao:

- "Skupina je 'čupava', naravno da su svi željeli izbjeći Španjolsku, pa tako i mi. No, isto tako, svi su željeli izbjeći Hrvatsku iz treće jakosne skupine. Imamo dobru generaciju, naš je zadatak osigurati da svi najbolji igrači budu na raspolaganju. Termini koje smo dogovorili su takvi da imamo sve na raspolaganju. Idemo se 'potući', zapapriti Španjolskoj ako možemo - a možemo ako smo kompletni. U svim ostalim utakmicama idemo se boriti, dati sve od sebe, koliko god teško bilo skinuti Španjolce s vrha. Znam kakve igrače imamo, pogotovo kada smo svi zdravi, i bit ćemo u stalnoj komunikaciji i suradnji sa stožerom A reprezentacije. Nadam se da će A reprezentacija što prije riješiti svoje pitanje plasmana u Francusku kako bismo dobili više igrača, posebno protiv Španjolske.

Na Europsko prvenstvo plasirat će se pobjednici devet skupina, dok će osam najboljih drugoplasiranih ići u dodatne kvalifikacije i međusobno razigravati.

>> Nogomet, košarka, rukomet - tri hrvatska razočaranja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije