Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prazan još od ožujka

Mjere izazivaju zbunjenost: Financijski uzdrmani klub moli da se otvore vrata navijačima

Old Trafford
Foto: Press Association/Pixsell
1/2
28.10.2020.
u 18:33

Svaka utakmica bez navijača na stadionu Manchester united košta oko pet milijuna eura.

Manchester United objavio je u srijedu da je u stanju organizirati utakmice s 23.500 navijača na svom stadionu, a da se pritom održava fizička distanca kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

 - Na Old Traffordu možemo organizirati utakmice sa 23.500 navijača i pritom održavati fizičku distancu. Na tome smo radili dva mjeseca slijedeći vladine preporuke - izjavila je klupska šefica operativnih poslova Collette Roche, te je izrazila čuđenje kada su u pitanju mjere protiv širenja epidemije koronavirusa.

 - Neke stvari je teško shvatiti i izazivaju zbunjenost. Ljudi putuju avionima, mogu se okupljati u restoranima, ići u kino gledati utakmice, a mi imamo sve spremno da organiziramo utakmice s navijačima na stadionu, i to u sigurnom okruženju - kazala je Collette Roche.

Stadion Old Trafford ima kapacitet za oko 74.000 gledatelja, a zadnji puta je bio ispunjen u ožujku u derbiju protiv gradskog rivala Manchester Cityja. 

Zbog epidemije koronavirusa utakmice u Engleskoj igraju se pred praznim stadionima. U ljeto, kada je usporeno širenje koronavirusa, britanska vlada je najavila da bi u listopadu mogla dozvoliti da se utakmice igraju pred ograničenim brojem navijača, ali se je od toga odustalo nakon što jesen donijela veliko povećanje broja zaraženih. 

Zbog koronavirusa Manchester United je do kraja lipnja ostao bez 77 milijuna eura prihoda. Svaka utakmica bez navijača na stadionu košta ih oko pet milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije