Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvat i vettel

Mislav: Nosio mi je ručnike, a vidi ga sad!

\'Rider:Mislav Mironovic Trick: Description: Last day of pannonian challenge at the dirt trail. life style portraits. \'
Tomislav Moze
15.11.2010.
u 19:14

- Nije divljao, vozio nas je normalno, a ja sam ga još zafrkavao da stisne malo gas, ako se već toliko hvali da vozi formulu - prisjeća se Mislav Mironović.

– Čovječe, pa ja znam tog malog! Trenirali smo skupa prije pet godina u austrijskom kampu Red Bulla. Zakon! – veselio se u nedjelju Mislav Mironović (25), najbolji hrvatski MTB freerider, gledajući kako Sebastian Vettel postaje najmlađi prvak formule 1.

Spor u automobilu

– Bili smo tada klinci, nisam imao pojma tko je on, imao je možda 19 godina. Družili smo se na pripremama. Vozio me ujutro na treninge, još sam ga pitao odakle mu takav auto, imao je tada BMW X3. Rekao mi je da vozi formulu 2, a da su mu taj terenac dali sponzori. Mislio sam si, fino... Nije divljao, vozio je normalno, a ja sam ga još zafrkavao da stisne malo gas, ako se već hvali da vozi formulu. Dečko se samo smijao, to sam zapamtio – dodaje sportaš iz Red Bullove obitelji.

Iako Vettel 300 kilometara prijeđe dok kažete "keks", do Zagreba se ipak nije provezao sa svojim novim hrvatskim prijateljem.

– Zadnji dan, prije povratka u Zagreb, pitao sam ga ide li u mome smjeru, ali on je išao gledati utrku formula 1 u Monzi. Rekao sam, šteta, baš si me mogao odbaciti do Hrvatske, sad moram vlakom.

Nekoliko godina kasnije je baš u Monzi prvi put pobijedio.

– Pa kako ne bi, kad je toliko puta bio ondje i gledao utrke – kaže Mislav. Na Facebooku je nakon osvajanja naslova postavio status "Prije pet godina mi je nosio ručnike, a sada je svjetski prvak".

– Nisam ga tražio za prijatelja, ima sigurno 20 Vettela, a ja sam upoznao samo jednog. Nadam se da će nam se putevi opet negdje spojiti. Mogao bi i platiti piće, bar Red Bull – smije se Mironović, koji zbog pada liječi ozljedu križnih ligamenata u desnom ramenu. Među 50 je najboljih svjetskih freeridera, nada se i on prestižnom naslovu.

Hrvatski novinar Marko Šapit imao je manje sreće, lani je pokušao u mađarskom gradu Szegedu napraviti intervju, čak je u jednom trenutku u gužvi primio Vettela za ruku.

Primi me za ruku

– Uobičajena hrvatska snalažljivost – veselo objašnjava Šapit i nastavlja:

– Imali smo teške pregovore, ali ostali smo bez ekskluzive. Pokušali smo, ali nije prošlo iako je ostavio dojam da mu intervju nije problem, no komplicirala je njegova PR-ica. Fascinirala me njegova oduševljenost kad bi govorio o utrkama, bolidu, motoru. Pravi mali Schumi, upućen je u sve – sjeća se njihova susreta Šapit.

Dopuštenje za 30 sekundi nasamo s budućim prvakom dobio je tek kamerman koji je mogao sam ući u sobu s Vettelom, a ovaj je dao izjavu u stilu "Gledajte formulu!". Vettelovim stopama ide i Luka Grobenski (12), on je tek na početku Red Bullova razvojnog programa vozača.

– Znao sam da će biti prvak, bio je miran i nije razmišljao o drugima. Ja bih radije vozio nego gledao, jer kad krenete, vuče vas adrenalin i samo vozite. Ponosim se što sam u njegovu timu, u kojem se radom i poštenjem stiže do cilja. U Red Bullu nikoga nisu favorizirali niti poklanjali bodove. Isto traže i od mene, a ove godine jedini imam europsko i svjetsko postolje u FIA-inu easykartu – pohvalio se Luka.

Komentara 2

Avatar Topgen
Topgen
23:38 15.11.2010.

jooooj, kakav je ovo clanak ? Nego, gdje je onaj nas Colak pa da vidi kako se ponasa Vettel van trke , a svjetski je prvak F1 ?

OB
-obrisani-
12:11 17.11.2010.

nikakva \"zlatna mladež\" , nikakvi razmaženi sineki , nego samo RAD RAD RAD i RAD. unatoć problemima, kaznama i pehu.. majstore, kapa do poda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije