Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči derbija

Mišini juniori preoteli su naslov plavima, Tin u Splitu slavio 4:0

'17.02.2013., Zagreb - MAXtv Prva liga, 20. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Tin Jedvaj, Danijel Cesarec.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
21.02.2013.
u 11:21

– Radio sam punom parom na pripremama i, otkad smo se vratili, slušam trenere i suigrače te osjećam da napredujem.

Nova Dinamova nada – 17-godišnji Tin Jedvaj (s kapetanom Jozom Šimunovićem) sudjelovao je prošle jeseni u pobjedi juniora nad Splićanima 2:0, a nitko iz Hajdukovih juniora danas nije u prvoj momčadi bijelih. Jedvaj je baš uoči prvog seniorskoga derbija potpisao ugovor s Dinamom na sedam i pol godina.

– Prije nekoliko mjeseci, dok sam prvu sam momčad gledao na televiziji, dobio sam poziv da idem na pripreme. Bio sam presretan, a nisam mogao niti pomisliti da ću tako brzo početi igrati. Radio sam punom parom na pripremama i otkad smo se vratili, slušam trenere i suigrače te osjećam da napredujem. Rođen sam u Zagrebu, došao sam u Dinamo kad mi je bilo 11 godina, to je moj klub i oduševljen sam što ću još godinama nositi najdraži dres – kaže Jedvaj.

Kaže da nema tremu uoči nastupa u Splitu.

– Bit će prava utakmica i nadam se odličnoj atmosferi. Nadam se dobroj i sportskoj atmosferi te kvalitetnoj utakmici i neka bolji pobijedi. Uvjeren da smo to mi – dodao je Jedvaj.

Jozo Šimunović, koji zasad kod Jurčića nije u prvom planu, u proljeće 2012. pobijedio je Splićane, ali pamti i težak poraz na Poljudu 1:4 (jesen 2011.), kada je Splićane s klupe vodio Mišo Krstičević. U toj utakmici briljirao je Tomislav Kiš, koji je zasladio pobjedu realiziravši jedanaesterac popularnom panenkom. Na tribinama je bilo gotovo dvije tisuće gledatelja, a Krstičevićevi juniori išli su kao avioni. Sada Kiš čeka prigodu na klupi, a Radošević je već otišao.

Petica s Kovačićem

Pamti se Dinamova petica Splićanima (5:0) u svibnju 2011. kada je prva momčad posudila juniorima Matea Kovačića, a uz njega je igrao Josip Čalušić. U momčadi Hajduka igrao je Mijo Caktaš. Tin Jedvaj kao kadet čak je četiri puta igrao protiv bijelih: ima po dvije pobjede i dva poraza. Najupečatljivija je bila pobjeda 4:0 u listopadu 2010. kada je momčad s klupe vodio Jozo Bandić, a kapetan je bio Mateo Kovačić. Posljednji je put za kadete derbi igrao 31. ožujka 2012. godine, bilo je 2:1 za plave u Maksimiru, a jedini je put za Dinamove kadete u derbiju tada igrao Alen Halilović. Iako se u Poljudu vole hvaliti kako Hajduk ima mladu momčadi, koju čine vlastiti igrači, u stvarnosti to baš i nije tako. Malo bijelih se može pohvaliti dvobojima protiv Dinama u mlađim kategorijama. Blažević i Caktaš prošli su dio Hajdukove škole, ali nisu se baš naigrali protiv Dinama. Često su protiv Zagrepčana igrali Milić, Kiš, Andrijašević, Kalinić, Oremuš i Jozinović.

Plavi su na plus 19

Ostali u kadru Miše Krstičevića su ili stranci (Kouassi, Vršajević, Lima, Vuković, Patinho, Cassio) ili su došli iz drugih sredina (Nižić, Caput, Sušić, Stojanović, Jakoliš, Maglica). Projekt "Hajdukova dica" treba gledati kroz prizmu činjenice da je Hajduk okupio talentirane dvadesetogodišnjake s raznih strana svijeta i Krstičević ih sada brusi.

– Kao junior nisam nikada izgubio od Dinama, jednom smo slavili u Splitu, dva puta je bilo neodlučeno u Zagrebu. Protiv mene igrali su Kelava i Vrsaljko, bio je tada u Dinamovim redovima i naš Ozobić – sjeća se Goran Jozinović.

U prošloj sezoni Hajduk je, pod vodstvom Miše Krstičevića, prekinuo četverogodišnju dominaciju Dinama u juniorskoj konkurenciji, a prvaci su bili i Hajdukovi kadeti nakon tri uzastopna Dinamova naslova. Danas Dinamo u obje konkurencije vodi na ljestvici – kadeti imaju čak 19, a juniori pet bodova više od Splićana.

Komentara 4

MA
maraton
13:40 21.02.2013.

Ovo je tendenciozan tekst.Samo Dinamo mora bit u žiži hrvatskog nogometa a svi ostali su marginalni.To je katastrofa hrvatskog nogometa a Hajduka more spasiti samo ono šta ga je uvik držalo a to je dišpet koji se mora vratiti ponovo a na Mamića ići veoma oštro i neka zna da on ne more biti gazda u Hrvatskoj nego samo Hrvati.Dinamo nije bolji u igri niti ima bolji igraćki kadar ali ima suce i cili HNS.

VO
vojvo
14:57 21.02.2013.

maraton na koje to hrvate misliš zar na one koji po beogradu i vojvodini šire bratstvo i jedinstvo , taj klub treba zgaziti i uništiti jer mu nije mjesto u Hrvatskoj

OB
-obrisani-
17:07 21.02.2013.

Treba imati dobar juniorski i kadetski program i tada nece biti potrebno dovoditi strance. Paznju treba obratiti i onim mnogo mladjima . Mlade supertalente sirom svijeta se prati .Tjelesne predispozicije njihovih roditelja se proucavaju. Nogomet je veliki i ozbiljan biznis.....najvaznijaa sporedna stvar na svijetu. Nasa Domovina je ne presusan izvor talenata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije