Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - ZAGREB 4:0 Miše je u jubilarnoj 100. utakmici na klupi ostvario san

Mišina svečana premijera okrunjena visokom pobjedom

09.11.2008.
u 22:23

Iz ormara je izvukao najbolje odijelo i sredio se za svoju premijeru u Poljudu. Ante Miše (41) dugo je čekao taj trenutak, godinama maštao kako će sjesti na Hajdukovu klupu. U trećoj i drugoj ligi odradio je niz utakmica, a najljepše trenutke proživio je u svojoj stotoj utakmici na klupi. Hajduk je s njegovim potpisom raznio, pomeo Zagreb.

Furiozna kanonada
Bila je to furiozna trominutna kanonada, od 27. do 30. minute, bijeli su pogocima Linića, Oremuša i Rubila (bili su to njihovi ovosezonski prvijenci u prvenstvu) vodili s 3:0. Kasnije je Bartolović dao potvrdu da mu Zagreb leži i zabio krasan gol za 4:0. Svečana loža skakala je kao rijetko kada. Između dva proslavljena Hajdukova igrača, Igora Štimca i Ive Bege, sjedio je Goran Vučević. Nije skakao kad je Hajduk postizao pogotke, mirno i dostojanstveno pratio je zbivanja na travnjaku, ali primao je čestitke kao da je još na klupi. Njegov duh nekako je ostao u Poljudu. Uostalom, navijači su utakmicu otvorili transparentom “Vučeviću i Miše, Torcida za vas diše” i uzvicima “Vučević Goran”.

- Lijepo je to čuti i vidjeti. Od navijača se ništa ne može sakriti, oni su pravo mjerilo. Ponekad znaju biti i rigorozni, ali oni su uvijek u pravu - kazao je Vučević. Bivši trener bijelih nije se želio upuštati u neke velike ocjene Hajdukove igre, smatra da to ne bilo korektno prema njegovu nasljedniku. Ali osmijeh na licu bio je dovoljno jasan.

- Malo mi je neobično utakmicu gledati iz lože, ali osjećam se normalno. Drago mi je vidjeti ovakav Hajduk, prvo poluvrijeme bila je najbolja igra ove sezone - rekao je Vučević.

Na poluvremenu su se Vučeviću redom javljali Senijad Ibričić, Nikola Kalinić i Giovanni Rosso. Repova u njihovim odnosima nije ostalo. S Rossom nije ni moglo. Pa njih dvojica sjedili su u istoj klupi u srednjoj školi.

- On je prepisivao od mene - smijao se Vučević. Naravno, Rosso je Vučeviću prepričao svoju ulogu oko tih famoznih pregovora s Avramom Grantom.

- Ma, ja sam samo napravio prvi korak. I onda sam se maknuo. Ja sam u prvom redu igrač, a ovo što se priča o nekim funkcijama, za sada me ne zanima - rekao je Rosso i onda se s Vučevićem upustio u povjerljiv razgovor.

Ispunio sve što i obećao
Ante Miše ostvario je još jednu, treću zaredom pobjedu na klupi. Konavljanin, Varteks, pa Zagreb. Pod njegovom palicom Hajduk nije primio gol, igra odgovorno, borbeno, baš kako ovaj Hajduk i mora igrati. Kad ovi igrači pokušavaju “umirati u ljepoti” onda u pravilu stiže loš rezultat. Vučevića je to stajalo odlaska, Miše je u rezultatski ljepšem filmu. I ispunjava ono što je rekao.

- Pobijedit ćemo Zagreb, dužni smo im za onaj poraz - najavio je Miše i na travnjaku to dokazao. Odaslao je vodstvu kluba jasnu poruku da nisu pogriješili što su mu dali prigodu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije