Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Bilan:

Pokušat ću se nametnuti legendarnom McHaleu

miro bilan
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
05.07.2014.
u 15:45

Cedevitin centar jedini je Hrvat koji igra Ljetnu NBA ligu u Orlandu.

U subotu je u Orlandu započela Ljetna NBA liga na kojoj će od hrvatskih igrača nastupiti samo Miro Bilan (24, 213 cm) koji će odigrati pet utakmica u sedam dana.

Premda je takva liga prava prilika za provjeru draftiranih igrača, Dario Šarić tamo neće biti jer će u NBA ligu najranije za dvije godine. Nedraftirani Damjan Rudež je pak odbio igrati Ljetnu ligu jer je i bez nje dobio ugovor od Indiane.

Bilan je pak prihvatio ligu kao izazov jer se želi nametnuti Kevinu McHaleu, Houstonovu treneru hrvatskih korijena, ali i ne samo to. Bez obzira što je takva liga na glasu da njome dominiraju braniči, koji su "vlasnici" lopte, a da centri moraju teško raditi da dođu u priliku da nešto zabiju, Miro je prihvatio i taj izazov. Njemu je to bio drugi boravak u kampu Rocketsa, prvi put se to dogodilo prije tri godine kada je bio na pokaznom treningu uoči drafta.

- Da moj agent Rade Filipović ne misli da mogu, ja sigurno ovdje ne bih bio. Mnogo sam radio na sebi ovih godina, imam puno više dobrih nego loših utakmica u nogama i sigurno je to razlog zašto su me primjetili i pozvali. Osim toga, trener Houstona je čovjek iz galerije najvećih NBA centara svih vremena pa poznaje i razumije nas visoke igrače.

Premda se počelo pričati da su se Bilan i Cedevita razišli zbog "sto tisuća razloga", nije nemoguće ni to da se Miro vrati u klub s Velesajma što nam je nedavno kazao i sportski direktor Matej Mamić.

- Cedevita je moj klub, u njoj sam igrački stasao, u tom klubu sam osvojio svoje prve seniorske trofeje i moja je bila želja da ostanem i dalje. Poslali su mi prijedlog novog ugovora, na koji nisam pristao jer smatram da sam zaslužio bolji. Volio bih da smo se dogovorili, ali nismo.

Bilan se našao i na širem popisu reprezentativnih kandidata za Svjetsko prvenstvo.

- Kod izbornika Repeše, koji mi je ujedno i klupski trener, izuzetno sam napredovao posljednjih godinu dana i on dobro zna mogu li ja pomoći reprezentaciji. Ja mislim da sam kontinuitetom dobirh igara zaslužio poziv i da u reprezentaciji ne bih bio samo promatrač.

Prije Ljetne lige u Orlandu, osim u Houstonu, Miro je boravio i u Los Angelesu.

- U Los Angelesu sam se desetak dana individualno spremao sa stručnjakom za individualni rad Nenadom Trajkovićem. S njim sam popravljao segmente svoje igre i ona tri mjeseca prije no što sam došao u Cedevitu.

U Orlandu će se NBA klubovima pokušava dopasti još jedan cedevitaš, branič Nolan Smith, koji igra za ljetnu momčad Oklahoma Thundersa. Niti njegov povratak u Cedevitu nije nemoguć, ali nije niti jako vjerojatan.

>>Fran Pilepić: Danas je velik privilegij igrati u financijski stabilnom klubu

>>Repeša objavio popis igrača, na njemu i Draper te Lafayette

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije