Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski djelatnici o novom izborniku

Novosel: Čačić je bolji izbor nego što je to bio neiskusni Niko Kovač

Čačić Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.09.2015.
u 18:33

- Čačić novi izbornik? Pa nemam pojma tko je taj čovjek - rekao je Vujović-

Propitali smo što o imenovanju Ante Čačića za izbornika misle ugledni sportski djelatnici.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović iznenađen je izborom Ante Čačića. Zapravo, baš i nije upoznat s njegovim radom.

– Iskreno, ne znam tko je Ante Čačić. Je li oni neki bivši nogometaš? Nemojte se ljutiti, ali bilo bi suvišno nešto reći o čovjeku kojega uopće ne poznajem. Kao sportaš mogu mu samo poželjeti sreću na mjestu izbornika jer znam kako je težak i naporna put do jedne takve funkcije – rekao je Vujović.

Šimencu je br. 1 bio Žuti

Košarkaška legenda Mirko Novosel smatra da su Šuker, Mamić i ostali ljudi iz HNS-a dobro odabrali.

– Rezultatima i radom u klubovima pokazao je da zna posao. Glupe su mi te podjele što želi jug, a što sjever Hrvatske i je li Čačić Mamićev izbor. Bitno je samo zaslužuje li svojim radom Čačić tu poziciju. Ja mislim da zaslužuje – rekao je Novosel i dodao:

– U svakom slučaju njegovo imenovanje logičnije mi je nego kada je izabran Niko Kovač. On praktički prije reprezentacije nije nikoga trenirao.

Bivši predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak nije se želio preduboko uplitati u izbor Čačića za izbornika.

– O Čačić ne znam ništa, jer ne pratim HNL već dugo godina. Svejedno je tko je izabran, ionako će brzo pasti, tako je to kod nas. Glupe su mi priče o podjeli juga i sjevera, ne treba nasjedati na to da nas stvar poput nogometa može podijeliti. Pa kakav smo mi to onda narod? Tu priču o podjeli forsiraju navijači, a koliko vidim, njih je tek šačica na hrvatskim stadionima – kaže Vrdoljak.

Vaterpolski as Dubravko Šimenc bio je vrlo jasan.

– Teško je zadovoljiti zahtjeve svih, ali Čačića dugo poznajem i uvjeren sam da ima znanja obnašati tu tešku dužnost. Iako mislim da bi najbolji izbor bio Robert Prosinečki, ja ću svim srcem podržavati Čačića. A tko je postavio Čačića, to me uopće nije briga. Ne želim komentirati Zdravka Mamića i Ljubu Pavasovića, komentiram samo sportske stvari – poručio je Šimenc.

Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik zadovoljan je novim izbornikom.

– Drago mi je da je na poziciju izbornika došao diplomirani kineziolog, moj kolega. Ima velikog iskustva kao trener. Ne bojim se da neće imati autoritet među igračima jer naši reprezentativci su igrači koji igraju u ozbiljnim klubovima i sigurno znaju što znači institucija trenera.

A to što je Čačić stariji od svojih prethodnika Bilića, Štimca i Kovača ništa ne znači. Pa Ćiro Blažević je kao jedan od najstarijih trenera na Svjetskom prvenstvu osvojio broncu u Francuskoj 1998. godine – rekao je Možnik.

Suzdržani Aco i Vlašić

Atletski trener Joško Vlašić ima sina koji bi uskoro mogao zaigrati za reprezentaciju, a o Čačiću kaže:

– Ne mogu si dati za pravo da pričam o nogometu jer nisam nogometni stručnjak. Ali izbor Ante Čačića meni je sasvim u redu. Ne znam što bih drugo trebao misliti o novom izborniku.

Suzdržan je bio i Aco Petrović.

– Nemam mišljenje o tome jer sa stanjem u nogometu sam slabo upoznat, a vrlo malo znam i o Čačiću kao treneru – zaključio je Aco Petrović.

>> Čačić: Ne morate se bojati, nitko neće imati utjecaj na mene!

>> Ante Čačić objavio popis: Povratak Čopa i Pivarića!

>> Evo što Ćiro, Štimac, Špaco, Ladić, Stanić, Katalinić i Marić kažu o Čačiću!

Komentara 22

BI
bigred1
20:18 22.09.2015.

čačić ima svakako bolje reference od kovača.

Avatar Made in Germany
Made in Germany
19:31 22.09.2015.

Broj 1 bi bio stranac, strucnjak po mogucnosti sa Zapada, koji ima resultate iza sebe. Izbornik biti, je sasvim nesto drugo od trenera u klubu. Nije toliko ni bitno sto se kaze, kad imas takvu kvalitetu igraca koju Hrvatska posjeduje. Vjezbaju svi u svojim klubovima, tako da i na tom polju nije potreba izmisljati toplu vodu. Bitno je tko kaze, i da ima kroz vodenje dobrog ili dobrih klubova na Zapadnome nivou, sam odsebe takav autoritet, pa da jednostavno rasporedi dresove i kaze kao Kaiser Franz Beckenbauer pred finalom 90' protiv Argentine: Izadite van i igrajte nogomet... Takav autoritet je Hrvatska nogometna reprezentacija trebala imat odmah nakon Blazevica jos. Bilo kako bilo, zelim novom izborniku puno srece. Lp

MA
mađar
20:57 22.09.2015.

O javil se i bostonski davitelj Aca. Stvarno covjek ne zna ni basket, a komentira nogomet.Svasta.Ako je i od njega,previse je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije