Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šimunić u stožeru

Čačić: Ne morate se bojati, nitko neće imati utjecaj na mene!

Ante Čačić i Josip Šimunić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
22.09.2015.
u 13:59

Ante Čačić u 14 sati obratit će se javnosti prvi put od imenovanja, a objavit će i popis igrača za kvalifikacijske susreta protiv Bugarske i Malte

Ante Čačić jučer je izabran za novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon zasjedanja IO-a HNS-a, pred novinare je izašao Davor Šuker i objavio da su jednoglasnom odlukom izabrali nasljednika Nike Kovača.

– Izbornik je imenovan jednoglasno, razgovarali smo, promislili smo i došli do najboljeg rješenja. Ante Čačić je iskusan i po svemu ovo zaslužuje – rekao je Šuker, no nije odgovorio tko će sve biti u stožeru, već je rekao da će to novi izbornik sam otkriti na službenom predstavljanju.

A ono se dogodilo danas, na prigodnoj konferenciji za novinare u Pivani u zagrebačkoj Ilici. Ante Čačić u 14 sati obratio se javnosti prvi put od imenovanja.

Htio bih se zahvaliti IO-u HNS-a i cijelom savezu te predsjedniku Šukeru na ukazanom povjerenju. Na svakom izborniku je velika odgovornost i ja sam je svjestan. Istovremeno sam počašćen i ponosan zbog ukazanog povjerenja.

– Hrvatska nogometna reprezentacija je puno više od nogometa. Ona je veća od svakog nogometaša, od svakog trenera. Svjestan sam da sam dobio izuzetno nadarenu momčad i naše najbolje igrače. U ruke sam dobio hrvatski nacionalni ponos – započeo je Čačić pa objavio popis igrača za kvalifikacije.

– Reakcije javnosti? Borim se za demokraciju, svatko ima svoje mišljenje i stajališta. Navikao sam na to, slično sam doživljavao i kad sam preuzeo Dinamo. Ono što me drži i što egzistira jest da je iza mene isključivo rad, rad, odgovornost i poštenje u poslu. Dokazao sam to svugdje, to ću dokazati i u reprezentaciji. Hrvatska je iznad svih nas. Žao mi je poruka medija. Šaljete poruku da se ovdje ne može raditi, niti potvrditi, što to znači? Da se u Hrvatskoj ne može uspjeti. Može, poštenim i korektnim radom, tako sam i ja došao dovde. U Hrvatskoj sam radio u puno sredina, svi su ponosni na mene. Na današnjem popisu sam vodio 9 igrača, nisam pao s Marsa. Gdje god sam radio, napravio sam dobar posao.

U novom stožeru će biti Joe Šimunić, Marijan Mrmić, Ante Miše i Leo Sovina, kondicijski trener.

–  Šimunić pomoćnik? Bio sam mu trener godinu dana u Dinamu, radi se o oličenju poštenja, čestitosti u nogometu. On će biti bitan čimbenik u stvaranju potrebnog ozračja u i oko reprezentacije. To je moj jedini razlog zašto je Joe s nama. Šimunić je kažnjen za nesmotrenost, svoju je kaznu odradio. Vjerujem da je sada svjestan što ga očekuje. Njega gledam kao sportaša i domoljuba, nekoga koji je dao cijeli igrački vijek našem nogometu.

Želim se zahvaliti i Niki Kovaču na svemu što je napravio. Navijačima poručujem da se ne boje za Hrvatsku. Vjerujem u uspjeh, da nije tako, ne bih se uhvatio ovog posla. Pozivam navijače da nas podrže, to nam je jako važno. Mi ćemo se boriti za njih na travnjaku. Očekujem i korektnu suradnju s medijima.

– Nisam se čuo s igračima, ali namjeravam. Vjerujem u karakter, poštenje i vjernost naših igrača. Oni su garancija da ćemo doći tamo gdje nam je mjesto. U Francusku. Imamo širok kadar, svi naši igrači mogu odgovoriti zadacima. Nedostaje pravi ambijent. Za to smo mi u ovoj prostoriji svi zaduženi, a i šire od ove prostorije. 

Moram reći da mi je prvi čestitao Cico Kranjčar, Bilić, Štimac, Ivanković, uglavnom hrvatska struka gdje god se u svijetu nalazi. Takva podrška mi puno znači. To govori da nam ti ljudi žele uspjeh.

Utjecaj Mamića na hrvatsku reprezentaciju? Nitko svoje interese ne stavlja ispred reprezentacije, tako niti Zdravko Mamić! Vjerujte mi da će Ante Čačić zvati samo najspremnije!

>>Ante Čačić objavio popis: Povratak Čopa i Pivarića!

>>Izbornik Ante sretni 
je djed troje unučadi

>>Većina čitatelja ne bi dala podršku Čačiću, 46 posto ih odgovorilo da bi najradije bojkotirali reprezentaciju

>>Čačić jednoglasno izabran za izbornika Hrvatske: Ugovor do srpnja 2018.!

Komentara 46

GI
gismund
14:20 22.09.2015.

pranjića, srnu, olića treba hitno umiroviti. nije bitno da li nemaju više želje ili nemaju snage, ali više nisu za 1. momčad i treba im zahvaliti. problem ostaje lijevi bek jer trenutno ni pivarić ni lešković nisu najbolja rješenja, iako ni sam ne znam koga drugoga zvati jer ni strinić ne igra nego sjedi na klupi

ZO
zoom
14:24 22.09.2015.

OK, sad bi trebalo prestati s napadima jer sad je čačić izabran i tu se ništa ne može promijeniti. svi koji volimo hrvatsku i nogomet podržat ćemo čačića i igrače, kao što smo i štimca, bilića, kovača.... sretno hrvatska!

DU
Deleted user
13:48 22.09.2015.

Predlažem da sastavi team bez indolentnog Modrića i nervoznog Mandžukića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije