Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mikica nastavila niz

Mirjana Lučić-Baroni protiv Letonke Jelene Ostapenko za finale turnira u Charlestonu

Mirjana Lučić-Baroni
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
08.04.2017.
u 08:02

Mirjana Lučić-Baroni po prvi put u karijeri igrat će u polufinalu WTA turnira u američkom Charlestonu nakon što je pobijedila Amerikanku Shelby Rogers (WTA-52.) sa 6:7 (7), 6:1, 6:1

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni po prvi put u karijeri igrat će u polufinalu WTA turnira u američkom Charlestonu nakon što je pobijedila Amerikanku Shelby Rogers (WTA-52.) sa 6:7 (7), 6:1, 6:1.

Unatoč teškim, vjetrovitim uvjetima i gubitku prvog seta, 35-godišnja hrvatska veteranka nastavila je pobjednički niz u Charlestonu i po drugi put ove sezone pokazala 11 godina mlađoj suparnici da je u ovom trenutku bolja igračica, nakon što ju je prvi put pobijedila prije dva mjeseca na turniru u Acapulcu.

Mogla je Mirjana do pobjede i u dva seta da je uspjela iskoristiti set-loptu sa servisom kod 6:5 u 'tie-breaku' prvog seta. Međutim, Amerikanka je odigrala sjajan retern, a četiri poena poslije, nakon 67 minuta borbe, osvojila set u kojem je dvaput imala 'break' viška (3:2, 4:3) i propustila set-loptu kad je servirala prvi vodstvu 5:4.

Rogers je osvojila i prvi gem drugog seta, došla do 15-30 na servisu Lučić-Baroni, kad je uslijedio uraganski preokret najbolje hrvatske tenisačice. Mirjana je prvo nanizala šest gemova za osvajanje drugog seta, ali se nije na tome zaustavila. Osvojila je i prvih pet gemova trećeg seta, prije nego što je Rogers, konačno, ponovno uspjela osvojiti jedan gem. 

Bio je to samo gem utjehe za 24-godišnju Amerikanku iz Charlestona, jer je samo dvije minute poslije Mirjana Lučić-Baroni bez problema odservirala za konačnu pobjedu. Druga dva seta potrajala su tri minute kraće nego što je trebalo Rogers za osvajanje prve dionice meča.

- Radije bih da sam igrala protiv razjarenog lava po normalnom vremenu nego u ovako teškim, vjetrovitim uvjetima. Ponosna sam na sebe, što sam u takvim uvjetima uspjela dobiti dva meča zaredom - izjavila je Mirjana Lučić-Baroni.

- Morate biti ponosni na Shelby. Ona vas doista odlično predstavlja. Pred njom je svjetla teniska sadašnjost i budućnost - pohvalila je svoju suparnicu Mirjana te objasnila kako je došlo do velikog preokreta.

- Znala sam da se moram nastaviti boriti, jer nitko se ne može boriti kao što ja mogu.

Lučić-Baroni će u subotnjem polufinalu igrati protiv Letonke Jelene Ostapenko koja je pobijedila Dankinju Carolinu Wozniacki sa  6:2, 6:4.

Uspije li nastaviti svoj pobjednički niz, Mirjana će postati druga hrvatska tenisačica koja se probila do finala velikog turnira na zelenoj zemlji u Charlestonu, gdje se 2002. na impresivnu listu pobjednica upisala Iva Majoli koja je tada u meču za naslov nadigrala Švicarku Patty Schnyder.

U drugom polufinalu igrat će se 29-godišnja Njemica Laura Siegemund i 19-godišnja Ruskinja Darija Kasatkina.

>>Nakon što nam je uvalio još dvije “lopate”, Ljubo mi više nije tako drag

Komentara 1

DU
Deleted user
09:13 08.04.2017.

Preokret i onda kroz dva glatka seta do pobjede; sve cestitke Mikice :)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije