Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Ivanišević

Nakon što nam je uvalio još dvije “lopate”, Ljubo mi više nije tako drag

AUT, ATP Tour, Erste Bank Open 23.10.2016, Stadthalle, Wien, AUT, ATP Tour, Erste Bank Open, Tie Break Tens, Gruppe B, im Bild Goran Ivanisevic (CRO) // Goran Ivanisevic of Croatia during a Tie Break Tens, group B, match of Erste Bank Open of ATP Tour at
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.04.2017.
u 16:47

U stadion koji nosi Goranovo ime u sljedeće dvije godine bit će uloženo pet milijuna kuna

Naš jedini ATP teniski turnir, umaški Croatia Open, ove je godine na rasporedu od 14. do 23. srpnja. Jučer se želio predstaviti u zagrebačkom bistrou RougeMarin, a tko će ga bolje predstaviti nego njegovo zaštitno lice i veliki prijatelj Goran Ivanišević

Saznali smo da će u stadion koji nosi Goranovo ime u sljedeće dvije godine biti uloženo pet milijuna kuna. A usput je potpisan i važan sponzorski ugovor s Triglav osiguranjem.

Igrao s puknutim crvuljkom

Goran je i trener češkog tenisača Tomaša Berdycha pa smo ga pitali kakvi su izgledi da Berdych ove ili sljedećih godina dođe u Umag.

– Ove godine to sigurno neće moći. Umag je odmah nakon Wimbledona i ja se samo nadam da će Tomaš ostati što dulje u Wimbledonu. No njegov dolazak u Umag bio bi pun pogodak, on je jedan od vodećih čeških sportaša i sigurno bi privukao puno čeških turista. Možda bi to pitanje trebalo postaviti direktoru turnira – kazao je Goran koji i u 46. godini izgleda jednako “šlank” kao i dok je bio profesionalni tenisač.

S Berdychom još čekate pravi rezultat?

– Pa, propustio je veliku priliku u Miamiju. Protiv Federera u četvrtfinalu imao je dvije meč-lopte. Nije mi jasno kako je izgubio, a pogotovu mi je neshvatljivo kako je u Indian Wellsu poražen od Nishioke. Imao je set i 5:1, a potom kao da ga je netko “ugasija”. Njemu je jako naštetilo lanjsko puknuće slijepog crijeva koje nije na vrijeme otkriveno. Čovjek je četiri tjedna igrao s puknutim slijepim crijevom, to je medicinski fenomen (zbog toga nije mogao igrati US Open – op. a.). Pogodilo ga je to, više psihički nego fizički. Malo je izgubio samopouzdanje, a kako je u 32. godini, treba mu malo više vremena da se pronađe.

Prije Berdycha trenirali ste i Marina Čilića. Kako vam je sjeo trenerski posao?

– Mislim da sam se dobro snašao iako je to drugačije od igranja. Sad razumijem i svoje trenere, kako je njima bilo sa mnom. To su izazovi, ali uspjeha imam i ja mislim da dobro radim taj posao. Već sam četvrtu godinu u trenerskim vodama i mogu vam reći da je interesantno.

Čilić je upao u krizu, što se događa s njim?

– Jedino mogu reći da je on predobar tenisač da ne bi mogao izaći iz te krize. On spada u sam svjetski vrh. Kad će izaći iz krize? Na to pitanje odgovorit će on i njegov tim, ali sigurno će izaći.

I Borna Ćorić nikako da realizira svoj potencijal?

– Borna je još mlad, imat će uspona i padova. On je veliki radnik i čeka jedan dobar rezultat koji će ga pogurati tamo gdje mu je i mjesto. Kyrgios i Zverev malo su mu pobjegli pa ga to čini malo nestrpljivim. Nadam se da će Borna ove godine nastupiti i u Umagu.

No zato nas iz tjedna u tjedan oduševljava Mirjana Lučić-Baroni kojoj ste vi pomogli kad joj je bilo najteže. Iako je u 36. godini, stigla je do plasmana karijere...

Mikica i Bradarić “kliknuli”

– Drago mi je zbog toga. Ako je netko to zaslužio, onda je to ona. Uvijek je bila borkinja, nije se predavala, vjerovala je u to što radi. Ova suradnja s “malim” Marinom Bradarićem funkcionira fenomenalno, nekako su si “kliknuli”. Ponekad je važno da se to dogodi, da vam trener da malo pozitivne energije. Ona je kao curica i ne misli stati. Sve vam se vrati u životu. Meni se vratio Wimbledon od nigdje, tako se sad njoj vraća. Netko to gleda, netko sve vidi... Zamota se jadna cila, ali gura. Ima svoju misiju, zna što treba raditi.

Kao da je došlo vrijeme “staraca”?

– A sve se mijenja. Danas tenisači imaju cijele timove oko sebe, od fizioterapeuta do nutricionista, i to im produljuje rok trajanja za četiri-pet godina, naš je Karlović najbolji primjer za to. I to je dobro za tenis.

A kako gledate na Ljubičićeve uspjehe s Federerom?

– U fantastičnim sam odnosima s Ljubom, ali ubio me s Federerom u Wimbledonu (Goran misli na Čilićev poraz – op. a.), a sad nam je uvalio još dvije lopate. Nije mi više tako drag – nasmijao se Goran.

Komentara 1

PE
peugeot
00:08 07.04.2017.

Moj Gorane! Ni tebi, a ni meni nikad nece biti jasno kako si na svoj servis napravio duple greske i izgubio od Agassija one godine na Wimbledonu. Ti si bio poznat kao "kralj asova", ali sta ces, kad servis zamuca u presudnim trenucima nista se tu ne da uciniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije