Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Mirisalo je na polufinale: Ćorić sjajno započeo meč, ali više nije išlo

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
08.09.2020.
u 23:35

Bio je ovo peti međusobni susret Ćorića i Zvereva i druga pobjeda njemačkog igrača

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale US Opena. U četvrtfinalu ga je svladao Nijemac Alexander Zverev sa 1:6, 7:6 (5), 7:6 (1), 6:3 nakon tri sata i 24 minute igre.

Bio je ovo peti međusobni susret Ćorića i Zvereva i druga pobjeda njemačkog igrača. Na US Openu su se sastali po drugi put, prije tri godine je Ćorić bio bolji u drugom kolu.

Ćorić je odlično otvorio meč, dva je puta oduzimao servis Zverevu u prvom setu te ga riješio u svoju korist sa 6:1. Naš je trenutačno prvi igrač ostvario break i u petoj igri drugog seta za vodstvo od 3:2, ali nije uspio tu prednost i zadržati jer je Zverev vratio izgubljeni servis u osmoj igri, pa je o pobjedniku te dionice odlučivao tie-break.

I u odlučujućoj igri prvi je do prednosti stigao Ćorić, no Zverev je osvojio četiri od posljednjih pet poena te poravnao rezultat u meču.

U trećem setu igrači su razmijenili po break u ranoj fazi, a potom su držali gemove na svom servisu do novog tie-breaka. No, ovaj put Zverev je bio dominantan, poveo sa 4-0 i mirno ga riješio u svoju korist sa 7-1.

Veliku priliku Ćorić je imao u petom gemu četvrtog seta kada je stigao do 0-40 na servis Zvereva, no nije iskoristio niti jednu od te tri vezane break-lopte, kao niti još jednu prednost. Zverev je to znao iskoristiti, oduzeo je servis Ćoriću za vodstvo od 5:3, a onda prilikom servisa za meč iskoristio treću meč-loptu.

Ćoriću je ovo bio prvi nastup u četvrtfinalu nekog Grand Slam turnira, dok je Zverev drugi put stigao do polufinala. Prvi je igrao u siječnju ove godine na Australian Openu kada je izgubio od Austrijanca Dominica Thiema.

Zverev će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Pabla Carrena i Kanađanina Denisa Šapovalova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije