Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo obrazovanja:

Vrijeme je da pokažemo da je dosta! Sportaši moraju prestati biti taoci huligana

Hrvatska - Češka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/10
17.06.2016.
u 23:48

Izražavamo žaljenje što je sramotnim ponašanjem jedne malene skupine, koja sebe nema pravo nazivati hrvatskim navijačima, bačena ljaga na ime i ugled Hrvatske nogometne reprezentacije i naše Domovine, poručili su iz ministarstva

Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa (MZOS) objavilo je kako najoštrije osuđuje huligansko ponašanje i ispade tijekom utakmice između Hrvatske i Češke na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. 

MZOS izražava žaljenje što je, kako navodi, sramotnim ponašanjem jedne malene skupine, koja sebe nema pravo nazivati hrvatskim navijačima, bačena ljaga na ime i ugled Hrvatske nogometne reprezentacije i naše Domovine.

 "Pozivamo nadležne institucije da pronađu i najoštrije kazne počinitelje ovoga nemilog događaja kako bi se ubuduće iskorijenile ovakve slike s nogometnih terena", ističe MZOS i ocjenjuje kako je sramotno i kukavički ovako nastupiti, ne samo prema igračima koji s ponosom nose dres Hrvatske nogometne reprezentacije, već i prema njihovim obiteljima.

 MZOS naglašava kako "ponos naše zemlje, naši sportaši, moraju prestati biti taoci destruktivne skupine huligana" te poziva kako je "vrijeme da jasno pokažemo da je dosta!"

Poručuju hrvatskim reprezentativcima da su ponosni na njih. "Veliko Vam hvala što ste za vrijeme utakmice pokazali vrhunsku igru, borbenost i zajedništvo, primjerom pokazujući kako se voli svoja Domovina i kako se za nju istinski bori!", poručili su iz Ministarstva.

>>Grabar-Kitarović: Neprijatelji Hrvatske, odgovarat ćete za ovo i za svastiku!

Komentara 45

QO
qoxo
00:09 18.06.2016.

Zašto u Hrvatskoj ne postoji zakon kojeg su uvele sve države i koje su problem riješile jednom zauvjek? Hitno nam treba zakon po kojem kažnjavani nogometni huligani (nema ih više od 99) silom zakona imaju utakmice gledati u lokalnim policijskim postajama inače 15% godišnjeg prihoda ide na globu! Za ponavljače zatvor od 2 godine!?

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
23:59 17.06.2016.

A tu malu skupinu sacinjavaju (lista imena i prezimena): ?

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
00:17 18.06.2016.

trebaju i sami navijači uzeti stvar u svoje ruke... danas svi imaju pametne telefone... treba kretene uslikati i snimiti i predati policiji... a oni koji nemaju telefone imaju šake, pa te kretene dobro nalupati - i opet predati policiji... kladim se da više ne bi bilo nereda na stadionima... to je šačica pijanih drogeraša s kapuljačama, lako ih je prepoznati i još lakše prebiti ko neodgojene magarce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije