Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boksački PH

Hrvatski boksači nabavili dezinfekcijski tunel od 84.000 kn i odradili prvenstvo

Zagreb: 31. prvenstvo Hrvatske u boksu za seniore i senirke
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
15.03.2021.
u 14:25

- Svježe sam oženjen, a moja Tina će na ljeto na svijet donijeti kćerkicu. To bi se trebalo dogoditi u srpnju, u jeku najintenzivnijih priprema za Olimpijske igre za koje vjerujem da ću izboriti vizu

Uz nabavljeni dezinfekcijski tunel vrijedan 84.000 kuna, i poštivanje traženih epidemioloških mjera, Hrvatski boksački savez uspješno je proveo pojedinačno državno prvenstvo za mlađe seniore i seniore. A ono je održano u Boksačkom centru na Zagrebačkom Velesajmu za kojeg je izbornik Dorijan Čalić kazao da je jedino mjesto, ovog časa, na kojem se takvo što i moglo organizirati.

U finalima je svoje predstavnike imalo 13 klubova (od mogućih 14), a jedino je Rijeka imala dvojicu. A jedan od njih je proglašen i za najboljeg tehničara Prvenstva a riječ je o Matteu Komadini koji je nagrađen za ono što je pokazao tijekom turnira pa i u finalu s Poturovićem. A neobično je to da se Komadina, nakon tri godine, vratio boksu i da je dominirao svojom kategorijom (poluvelter).

I drugi Riječanin je nagrađen, ali diskretnim priznanjem mnogih promatrača, da je bio bolji finalist. No, suci su presudili da Mateju Uremoviću pripada poluteškaško srebro, a da će zlato uzeti naš potencijalni olimpijac Luka Plantić. A on je, za ono što je pružio u sva tri nastupa, nagrađen sa epitetom najboljeg borca Prvenstva. Osim sa svojim četvrtim naslovom prvaka Hrvatske, Luka nam se pohvalio još s nečim:

- Svježe sam oženjen, a moja Tina će na ljeto na svijet donijeti kćerkicu. To bi se trebalo dogoditi u srpnju, u jeku najintenzivnijih priprema za Olimpijske igre za koje vjerujem da ću izboriti vizu.

Ishodi još dvaju finala izazvali su prijepor i negodovanje pobijeđene strane, no takova je sudbina boksačkih sudaca, nikad s njima svi nisu zadovoljni. Yousef Hasan, glavni trener BK Nokaut, inače pomoćni trener Filipa Hrgovića, požalio se na sudačku odluku kojom je Čakovčaninu Filipu Kolaru data bodovna prednost pred njegovim pulenom Petrom Pavčecom, a požalio nam se i Noa Ježek, ta sjajni mladi boksač iz Zaprešića:

- Ja se osjećam pobjednikom. Mi smo postali veliki rivali i naše su borbe uvijek guste, no hrvatski suci uvijek Veočiću daju pobjedu.

A Veočić, kojem je to bio prvi seniorski naslov, kazao je pak ovo:

- Kroz ovo naše rivalstvo mi obojica napredujemo i mislim da rijetko koja zemlja u Europi ima tako dva dobra srednjaša u našem godištu.

Osim Veočića, seniorski prvak sa 19 godina postao je i Puljanin Diego Mamić, a tek godinu dana je stariji spomenuti Kolar:

- Meni je ovo tek 17. meč u karijeri jer sam trenirati počeo trenirati tek prije godinu i pol. I to bez bilo kakvog prijašnjeg borilačkog iskustva.

14.03.2021., Boksacki centar, velesajam Zagreb - 31. prvenstvo Hrvatske u boksu za seniore i senirke. Finalna borba, muskarci do +91 kg, Marko Milun i Marijan Brnic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Od njih sedmorice, jedini pobjednik finala koji je bio nezadovoljan sam sa sobom jest peterostruki seniorski prvak superteškaš Marko Milun koji je dobio finale sa 5:0, baš kao i "gladijator" Toni Filipi.

- Dogovorene taktike sam se držao jedino u prvoj rundi nakon čega sam od velike želje, valjda zbog onog nedavnog poraza u Bugarskoj predinom, počeo siliti. U drugoj i trećoj rundi sam promašio taktiku i nisam pokazao niti 10 posto onoga što mogu - posipao se pepelom Milun.

- Dugo vremena mogli smo trenirati samo mi kategorizirani sportaš pa su mi nedostajali klupski kolege ne samo radi sparinga nego i radi atmosfere koja se na treninzima stvori. Zbog nedostatka suvježbača išli smo sparirati u Italiju, Austriju, Sloveniju i BiH - ispričao nam je Filipi koji je, otkazivanjem svjetskih kvalifikacija, ostao bez prilike da se plasira na Olimpijske igre.

Rezultati seniorskih finala: 60 kg: Mamić (Pula) - Kolak (Coloseum) 5:0 (KO2), 64 kg: Komadina (Rijeka) - Poturović (Nova Gradiška) 4:1, 69 kg: Kolar (Čakovec) - Pavčec (Nokaut) 3:2, 75 kg: Veočić (Brod) - Ježek (Titan Gym) 3:2, 81 kg: L. Plantić (Salona) - Uremović (Rijeka) 4:1, 91 kg: Filipi (Gladijator) - Rebolj (Osijek) 5:0, preko 91 kg: Milun (Leonardo) - Brnić (Grom Split) 5:0.

14.03.2021., Boksacki centar, velesajam Zagreb - 31. prvenstvo Hrvatske u boksu za seniore i senirke. Finalna borba, muskarci do +91 kg, Marko Milun i Marijan Brnic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije