Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miloš Raonić

Miloš Raonić ne može bez Hrvata, sad je s Goranom

Miloš Raonić i Goran Ivanišević
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
10.03.2018.
u 10:30

– Raonić je snažan, ima odličan servis, dobro udara loptu i jako dobro se kreće za svoju visinu.

Prema pisanju nekih američkih medija – a kako su svoje tvrdnje potvrdili i videom koji kola internetom, moramo im vjerovati – Goran Ivanišević (46) započeo je trenersku suradnju s Milošem Raonićem.

Kanađanin crnogorskih korijena (27) u Indian Wellsu čeka prvog suparnika (u prvom kolu je kao 32. nositelj bio slobodan), a dok se to ne dogodi, marljivo trenira pod paskom našeg proslavljenog tenisača.

Miloš Raonić i Goran Ivanišević
1/8

Očito je riječ o probnom radu koji bi mogao uroditi dugoročnijom suradnjom. Raonić, uostalom, ima pozitivna iskustva s Hrvatima. Ivan Ljubičić bio mu je prvi trener od 2013. do 2015., a i kondicijski treneri bili su mu iz Hrvatske: najprije Riječanin Dalibor Širola, a u posljednje vrijeme Zagrepčanin Marino Bašić.

Goran voli dobre servere

Raonić je svjestan da od Gorana može puno toga naučiti, posebno kad je u pitanju njegovo najjače oružje – servis. I nije tu problem samo kako kvalitetno servirati nego i kako servirati, a da se izbjegnu ozljede. A Kanađanin se upravo vraća tenisu nakon jedne neugodne operacije zgloba...

S druge strane, Ivanišević se očito uželio (trenerskog) posla. S Tomášom Berdychom prekinuo je suradnju u lipnju prošle godine i otad je bez angažmana. A poznato je da voli trenirati dobre servere, kakav je i sam bio (prije Berdycha, trenirao je Čilića).

– Raonić je snažan, ima odličan servis, dobro udara loptu i jako dobro se kreće za svoju visinu. Sigurno će biti Top 10 igrač. Morat će češće dolaziti na mrežu. Za takav zaključak dovoljno je sjetiti se kako je izgubio od Hewitta u Australiji. Nipošto nije smio izgubiti taj meč. No, on je igrač čija je igra najsličnija mojoj i volim ga gledati – govorio je 2012. Ivanišević.

Zasad samo finala

Raonić je tada bio 25. tenisač svijeta i Goran je, kao i obično u svojoj prognozi pogodio. Kanađanin je godinu dana poslije ušao u Top 10, a u studenome 2016. stigao i do plasmana karijere – trećeg mjesta. Goran je osim toga tom izjavom poslao poruku da je zainteresiran za eventualnu suradnju, a ona je sad na korak od ostvarenja (iako Miloš ima jednog trenera – Javiera Pilasa).

Raonićev cilj povratak je u svjetski vrh, ali i osvajanje naslova na jednome od Grand Slam turnira. Zasad ima jedan finale, u Wimbledonu 2016., a blizu je bio i na Australian Openu (polufinale 2016.). Ne stoji baš najbolje niti s turnirima iz kategorije Masters 1000, tu je također bez naslova (što ga drži izvan kruga najboljih tenisača), ima tek tri finala, jedan upravo u Indian Wellsu, opet iz 2016. godine...

Komentara 6

LI
lipotan
12:07 10.03.2018.

Trkaju se Crnogorac i Bosanac na sto metara,pita neko iz raje ko je pobjedio? Pa nije nitko,Crnogorac odustao a Bosanac zalutao.

PE
peugeot
11:06 11.03.2018.

Bio sam veliki Goranov navijac kad je igrao. Potrgao mi je nemalo nerava zbog toga sto je dizao ruke i pustao mec cim ga ne bi isao servis. U ovom slucaju sa Crnogorcem Raonicem, stvarno ne znam sta bi mu i u cemu bi mu Goran mogao pomoci? Raonic ima super servis. I prvi, i drugi. Mentalno je jak, pribran. Da cesce izlazi na mrezu a da se na "zakopa" na osnovnoj liniji, to ok. Ali ne sjecam se bas da je Goran cesto izlazio na mrezu. Ako je savrsena lakoca medjusobnog sporazumjevanja u pitanju, to je, naravno, veliki adut.

PE
peugeot
20:59 10.03.2018.

Susreli se Bosanac, Hrvat i Crnogorac pa poceli da se hvale. Bosanac, veli : "Moj djed je bio visok kao jablan". A Hrvat ce : "Moj djed je bio jos visi od jablana!". A je li ti pricao da je dodirivao u nesto mekano glavom?", pita Hrvata, Crnogorac. "E, jest, bas mi je o tome pricao!". E, to su bila m... mog djede" - rece Crnogorac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije