Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI TALENT

Milanovićev sin niže uspjehe: Ovoga puta sjajan i na Europskom prvenstvu

Foto: Hrvatski hrvački savez
1/2
20.06.2021.
u 19:08

U bugarskom Samokovu, Marko je dvije borbe dobio i dvije izgubio a među njima i onu za broncu od gruzijskog akceleranta Ayvazyjana

Nakon nekoliko pobjeda na međunarodnim turnirima, Marko Milanović, 16-godišnji sin hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, imao je zapažen nastup i na kadetskom Prvenstvu Europe u bugarskom Samokovu.

Nakon što je u osmini finala pobijedio domaćeg borca Motovskog (9:0), Milanović je imao peh da je u četvrtfinalu naletio na kasnijeg finalista Timura Černjiševa, moćnog vršnjaka iz Rusije. Tako je Marko zavšrio u repasažu u kojem je izborio jednu pobjedu i doživio jedan poraz.

Pobijedivši Estonca Liismu (7:1), Marko je zavrijedio borbu za treće mjesto u kojoj se sučelio s Gruzijcem Ayvazyanom, na prvi pogled značajno biološki zrelijim suparnikom odnosno akcelerantom.

Foto: Hrvatski hrvački savez

Nažalost, taj je borba završila nakon samo jedne minute (od moguće četiri) jer ga je protivnik četiri puta okrenuo u parteru. Naime, nakon što mu je sudac na strunjači dosudio kazneni bod (radi navodne pasivnosti), hrvatski borac morao je leći na prsa u parter a taj dio borbe je gruzijskom rivalu očito specijalnost pa je Milanovića učas izvrtio, a da se ovaj, praktički, nije ni snašao.

No, u Hrvatskom hrvačkom savezu nisu razočarani. Dapače, uvjereni su da je ovo samo prva stepenica u jednoj vrlo zapaženoj hrvačkoj karijeri. Uostalom, tako nam je govorio i njegov klupski trener, ujedno i trener kadetske reprezentacije, Eugen Jakovljević:

- Naš plan je bio da Marko bude taj koji će natjerati suca da za pasivnost kazni protivnika i da iskoristi svoju odličnu tehniku u parteru. Nažalost, dogodilo se nešto posve suprotno. Štoviše, Marko u ovoj borbi nije pokazao ono što može jer on ima i dobru obranu u parteru, ali kao da ga je sputala činjenica da mu je ovo bio prvi nastup na jednom velikom natjecanju.

Pohvalno je trener Jakovljević govorio i o ostalim hrvatskim kadetima koji su nastupili na ovom Prvenstvu. Trojica od njih prošla su prvo kolo - Noa Ljubić (55 kg), Mate Rebić (60 kg), Mihael Salajec (80 kg) - a Luka Ivančić (65 kg) i Dominik Grgić (71 kg) nisu prošli prvu prepreku. Svima njima je to bilo dragocjeno iskustvo za godine i natjecanja koja su pred njima.

POGLEDAJTE VIDEO: Sin Zorana Milanovića 

Komentara 11

LL
lijepa_li si
19:42 20.06.2021.

čestitke milanovićima...ta nećemo bit sitne duše kao što je družina bila prema maloj kitarović.

PP
Pucvala_premium.2
20:55 20.06.2021.

Svaka cast , ocekujemo medalju , i drzanje rukw na srcu za vtijeme intoniranja himne

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
19:51 20.06.2021.

zašto je uopće bitno spomenuti čiji je sin, dajte malom respekt s njegovim imenom i prezimenom, a starog ostavite za politiku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije