Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELA LP

Milan nije uspio zabiti Newcastleu, Leipzig slavio kod Young Boysa

AC Milan v Newcastle United - UEFA Champions League - Group F - San Siro
Owen Humphreys/PRESS ASSOCIATION
19.09.2023.
u 20:47

Unatoč dominaciji, pogotovo u prvom poluvremenu, Milan je pred svojim navijačima ostao bez pobjede protiv Newcastlea. Englezi su odbili sve napade i osvojili bod u iznimno teškoj skupini F.

Startala je nova sezona nogometne Lige prvaka i to remijem bez pogodaka Milana i Newcastlea, dok je Leipzig u gostima svladao švicarski Young Boys 3-1.

Unatoč dominaciji, pogotovo u prvom poluvremenu, Milan je pred svojim navijačima ostao bez pobjede protiv Newcastlea. Englezi su odbili sve napade i osvojili bod u iznimno teškoj skupini F.

Između 10. i 20. minute Milan je mogao postići nekoliko pogodaka, no nepreciznost domaćih igrača, kao i šeprtljavost te gostujući vratar Pope bili su razlog što je mreža Newcastlea ostala netaknuta.

Iz daljine su pokušavali Pobega i Krunić, u odličnim situacijama su bili još Chukwueze, Rafael Leao, Loftus-Cheek i Giroud, ali nakon svega ostalo je 0-0. Nije to bio jedini nalet kojeg su gosti s Otoka morali izdržati u prvom poluvremenu. U 35. minuti je Rafael Leao predriblao kompletnu suparničku obranu, ali na kraju i samoga sebe, zbog čega se sapleo umjesto da je postao strijelac, a do kraja poluvremena nove su šanse za Milan propustili Pobega i Giroud.

Newcastle je u nastavku uspio određeno vrijeme parirati na pravi način te je izbjegao potpunu okupaciju svojih vrata, ali Milan je u završnici ponovno stisnuo. Najbolju priliku imao je Rafael Leao u 74. minuti. Nakon ubačaja Florenzija glavom je pucao Portugalac preko vrata.

Na kraju je Newcastle čak mogao do pobjede, ali je u 95. minuti udarac Longstaffa odbio Sportiello koji je ranije zamijenio ozlijeđenog Maignana.

U ovoj „skupini smrti“ od 21 sat u Parizu igraju francuski prvak PSG i dortmundska Borussia.

U skupini G Leipzig je osvojio startna tri boda pobjedom u Švicarskoj kod Young Boysa od 3-1.

Od samog starta Leipzig je nasrnuo na suparnika. Nakon dvije šanse u prve dvije minute, uslijedio je korner u trećoj minuti i pogodak Simakana za 1-0. Imao je Leipzig potom nove prilike za povećanje vodstva, ali nakon što su sve ostale neiskorištene domaćin je izjednačio vrlo lijepim udarcem Elije u 33. minuti.

U nastavku je opet uslijedila dominacija gostiju koja se isplatila u 73. minuti. S preko 20 metara vrlo precizno je pucao Schlager i pogodio za 2-1 Leipziga. Sve je zaključeno golom Slovenca Šeška u 92. minuti.

U ovoj će skupini od 21 sat na Etihadu aktualni pobjednici Lige prvaka, igrači Manchester Cityja, igrati protiv Crvene zvezde.

Standings provided by Sofascore
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije