Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko umjesto Bišćana

Milan Badelj ima sve da postane kapetan plavih

'Anderlecht\'s Lucas Biglia (L) vies with Zagreb\'s Milan Badelj during their Europa League group stage football match between Belgium\'s RSCA Anderlecht and Serbia\'s Dinamo Zagreb in Anderlecht on D
'ERIC LALMAND-JOHN THYS'
10.02.2010.
u 08:15

U Dinamu lutaju s izborom novoga kapetana, a pred nosom im je dečko koji igrama i ponašanjem oduševljava od prvoga dana pojavljivanja na velikoj sceni. Ako je Bišćan zauvijek otišao iz svlačionice, ako se gasi Kovačeva veličina, ako Mandžu nije uljudilo ni milijun eura po sezoni, a Butina je ipak "samo golman", onda je vrijeme za Milana Badelja.

Mladi reprezentativac ima sve za Dinamova kapetana: u Maksimiru je od 16. godine, inteligentan je, omiljen u svlačionici i među navijačima, zna se ponašati, na pragu je A selekcije. Usto, ne žuri mu se iz Dinama, iako ga već traži pola Europe. Badelj je, podsjetimo, i Večernjakova nada godine za 2009.

Niki traka s 18

Ako netko misli da je Badelj s nepunih 21 premlad, podsjećamo kako je Niko Kranjčar bio kapetan s 18. Mamić i Ćiro dali su mu traku kraj "živih" Butine, Marića, Mujčina, Olića, Balabana i najtrofejnijega Dinamova igrača Mikića. Tim eksperimentom Mamić se sigurno ne ponosi.

No, u njegovo vrijeme bilo je i gorih vlasnika trake. Dino Drpić predvodio je Dinamo kao kapetan samo nekoliko dana nakon izlaska iz pritvora, gdje je završio zbog vrijeđanja policajaca, a Bišćan je s trakom oko bicepsa namlatio taksista. Izniman doprinos jačanju Dinamove popularnosti među Zagrepčanima.

Vrdoljak je pretih

Kapetan zbog kojega se u Dinamu nisu morali crvenjeti bio je Luka Modrić, prvi južnjak s trakom nakon Bobana, prije njega veličanstveni Eduardo da Silva, te autoritativni Zoran Mamić.

Ako bismo pri odabiru kapetana honorirali uspješnost, pošten odnos, lojalnost i privrženost klubu, onda bi Ivica Vrdoljak bio u prvom redu, jer je na putu prema trećoj dvostrukoj kruni s Dinamom, a usto je i najveći Jurčićev miljenik. Ali, previše je tih, nije autoritet, ni reprezentativac, niti zvijezda.

Sjajan učinak s plavima ima i Mandžukić, no u njemu nema simptoma vojskovođe, a njegovo "ludilo" nije mogao kontrolirati nijedan Dinamov trener. Takvoga samo treba pustiti na miru, ugađati mu i "titrati" još tri mjeseca, a onda ga nježno ispratiti uz Grašin refren: "Idi, zauvijek zalupi vratima!"

Ključne riječi

Komentara 4

MY
mystery023
10:26 10.02.2010.

dasoviću vidim da nastavljaš Flakovu školu ispraznih tekstova. samo tako naprijed, možda te unaprijede u sportskog novinara u nekoj zabiti.

HB
HBoss
09:31 10.02.2010.

Ma to su naši novinari. I kad nema teme za pisat uvijek se nađe nešto. Sve će učinit za sitne pare i da se uližu šefu. Je*** političare oni su najveće zlo u državi...

TC
tomo crni
08:52 10.02.2010.

jel ti dasovicu ides sada huskati igrace, tko ce biti kapetan odluci ce oni zajedno sa upravom, a ne ti! iako nemam nista protiv Badelja, mislim da si ti, dasovicu, vise zlonamjeran nego onakav kakvim se prikazujes

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije