Naslovnica Sport domaći nogomet

Milan Badelj ima sve da postane kapetan plavih

U Dinamu lutaju s izborom novoga kapetana, a pred nosom im je dečko koji igrama i ponašanjem oduševljava od prvoga dana pojavljivanja na velikoj sceni. Ako je Bišćan zauvijek otišao iz svlačionice, ako se gasi Kovačeva veličina, ako Mandžu nije uljudilo ni milijun eura po sezoni, a Butina je ipak "samo golman", onda je vrijeme za Milana Badelja.
10. veljače 2010. u 08:15 4 komentara 9 prikaza
'Anderlecht\'s Lucas Biglia (L) vies with Zagreb\'s Milan Badelj during their Europa League group stage football match between Belgium\'s RSCA Anderlecht and Serbia\'s Dinamo Zagreb in Anderlecht on D
Foto: 'ERIC LALMAND-JOHN THYS'

Mladi reprezentativac ima sve za Dinamova kapetana: u Maksimiru je od 16. godine, inteligentan je, omiljen u svlačionici i među navijačima, zna se ponašati, na pragu je A selekcije. Usto, ne žuri mu se iz Dinama, iako ga već traži pola Europe. Badelj je, podsjetimo, i Večernjakova nada godine za 2009.

Niki traka s 18

Ako netko misli da je Badelj s nepunih 21 premlad, podsjećamo kako je Niko Kranjčar bio kapetan s 18. Mamić i Ćiro dali su mu traku kraj "živih" Butine, Marića, Mujčina, Olića, Balabana i najtrofejnijega Dinamova igrača Mikića. Tim eksperimentom Mamić se sigurno ne ponosi.

No, u njegovo vrijeme bilo je i gorih vlasnika trake. Dino Drpić predvodio je Dinamo kao kapetan samo nekoliko dana nakon izlaska iz pritvora, gdje je završio zbog vrijeđanja policajaca, a Bišćan je s trakom oko bicepsa namlatio taksista. Izniman doprinos jačanju Dinamove popularnosti među Zagrepčanima.

Vrdoljak je pretih

Kapetan zbog kojega se u Dinamu nisu morali crvenjeti bio je Luka Modrić, prvi južnjak s trakom nakon Bobana, prije njega veličanstveni Eduardo da Silva, te autoritativni Zoran Mamić.

Ako bismo pri odabiru kapetana honorirali uspješnost, pošten odnos, lojalnost i privrženost klubu, onda bi Ivica Vrdoljak bio u prvom redu, jer je na putu prema trećoj dvostrukoj kruni s Dinamom, a usto je i najveći Jurčićev miljenik. Ali, previše je tih, nije autoritet, ni reprezentativac, niti zvijezda.

Sjajan učinak s plavima ima i Mandžukić, no u njemu nema simptoma vojskovođe, a njegovo "ludilo" nije mogao kontrolirati nijedan Dinamov trener. Takvoga samo treba pustiti na miru, ugađati mu i "titrati" još tri mjeseca, a onda ga nježno ispratiti uz Grašin refren: "Idi, zauvijek zalupi vratima!"

Njega kose
BUDI DIVA
U Novoj godini zablistaj poput holivudske zvijezde: Kako uz male trikove do idealne frizure za najluđu noć

A1 izdvaja za Vas

  • mystery023:

    dasoviću vidim da nastavljaš Flakovu školu ispraznih tekstova. samo tako naprijed, možda te unaprijede u sportskog novinara u nekoj zabiti.

  • HBoss:

    Ma to su naši novinari. I kad nema teme za pisat uvijek se nađe nešto. Sve će učinit za sitne pare i da se uližu šefu. Je*** političare oni su najveće zlo u državi...

  • tomo crni:

    jel ti dasovicu ides sada huskati igrace, tko ce biti kapetan odluci ce oni zajedno sa upravom, a ne ti! iako nemam nista protiv Badelja, mislim da si ti, dasovicu, vise zlonamjeran nego onakav kakvim se prikazujes