Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Badelj:

Cro Cop je sve nas Hrvate godinama činio ponosnima!

Domagoj Vida i Milan Badelj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
11.11.2015.
u 16:37

'Gledao sam njegove mečeve, pratio što je sve osvojio, i to će biti teško ponoviti. Žao mi je što odlazi.'

Dirigentsku palicu na Donu izbornik Ante Čačić predat će ljubimcu iz plavih dana – Milanu Badelju. Modrić je na poštedi, Rakitić ozlijeđen, Kovačić će se boriti s mladima protiv Španjolske, pa će Čačić u vezu instalirati dečka iz Gajnica. I neće to biti krpanje, već sjajno rješenje, jer riječ je o veznjaku koji je na pripreme reprezentacije stigao kao igrač Fiorentine, vodeće momčadi Serie A.

Ponosi se Cro Copom

Ostali smo na trenutak u Badeljevu kvartu, jer njegov susjed Mirko Filipović odlazi u mirovinu.

Cro Cop je sve nas Hrvate godinama činio ponosnima! Gledao sam njegove mečeve, pratio što je sve osvojio, i to će biti teško ponoviti. Žao mi je što odlazi – kazao je Badelj.

A sljedećeg utorka u Rostovu, gdje Hrvatsku u prijateljskoj utakmici čeka Rusija, radost navijačima trebao bi priuštiti Badelj, te ih pobjedom ohrabriti prije odlaska na EP 2016. A što je sljedećeg ljeta cilj?

– S obzirom na to da će u Francuskoj biti više reprezentacija nego dosad na EP-u, očekujem da će nam biti jednostavnije proći skupinu, a kako nam je to često bio problem, to nam je i prvi cilj. U izbornika beskrajno vjerujem, trenirao me Čačić u Dinamu, radili smo sjajno. Nismo prvi favoriti turnira Starog kontinenta, ali...

Dok su se u nedjeljnoj izbornoj noći u Hrvatskoj prebrojavali glasovi, vi ste s Fiorentinom zasjeli na vrh ljestvice Serie A. Viole čekaju naslov od 1969., nisu ga uspjeli donijeti Baggio, Toldo, Laudrup, Batistuta... Hoće li Kalinić, Badelj i Rebić?

– U Fiorentini je euforija! Imamo dobru momčad, na tablici je vrlo gusto, ima sigurno pet momčadi koje mogu ove sezone osvojiti naslov, a naš je plan ostati pri vrhu, pa u posljednja tri kola prvenstva napasti. Možda nas i podcjenjuju, jer dugo nismo osvajali trofeje.

Nikola Kalinić je eksplodirao, a vi ga gledate s leđa kako zabija golove.

– Uvijek sam ga obožavao, znamo se još iz mladih dana. Rano je otišao u Englesku u kojoj je bio sam, a zatim je u Dnipru zabijao, ali ta se liga kod nas malo prati, pa javnost nije imala pravi dojam koliko je zaista dobar. Sad se u Italiji pokazao svima.

Dinamo ga razveselio

I vama ide, dojma smo da vam najviše odgovara talijanski nogomet.

– Fizički nisam zvijer od igrača koji će kidati po engleskim travnjacima, više mi odgovara igranje u Italiji, jer su važne taktika i tehnika.

Dinamo u Ligi prvaka?

– Ostavili su plavi sjajan dojam! Svaka čast na pobjedi nad Arsenalom, no rastužio me ishod u utakmici protiv Olympiakosa. Čvrsto stojim iza toga da su Zagrepčani bolja momčad od Grka.

>> Kovačić i Perišić na narodnjacima u Beogradu 'razbacivali se' eurima

Komentara 6

TH
than
02:10 12.11.2015.

Tesko da me ucinio ponosnim kada je popio onaj K.O i onda zabranio snimku, a ja kao da ne pisem sto cekao prijenos u rane jutarnje sate. Daleko je on od sportasa.

BI
Bilstein
11:42 12.11.2015.

Bolji je Stipe Miocic. A mene su jedino cinili ponosnim Janica Kostelic i drug Tito.

VI
VisAVis2
23:21 11.11.2015.

Namješteni cirkusantski mečevi propalih, netalentiranih i bivših sportaša! Sramota o tome pisati, a ako će mo po zaslugama, nekadašnji borac "kečer" Ujević je profa za sve ove moderne cirkusante!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije