Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istarska rivijera

Mikrut prekinuo Dodigov niz, Hrvatska među juniorima ima četvoricu u Top 50

Osijek: Hrvatski Premier Tenis, parovi Ćilić/Mektić - Dodig/Dodig
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
24.03.2023.
u 15:43

Plasmanom u polufinale Opatije Mikrut je osigurao napredak na ATP listi za čak 177 mjesta, pa je sad u poretku uživo 980. tenisač svijeta što mu je i najbolji plasman karijere. To sad znači da Hrvatska ponovno ima čak 14 tenisača u Top 1000 (Mikrut je posljednji ušao)

Svemu dođe kraj, pa je tako okončan i pobjednički niz našeg 17-godišnjeg tenisača Mateja Dodiga. Nećemo napisati "na žalost" jer je Osječaninu na put stao također naš tenisač, godinu dana stariji Splićanin Luka Mikrut. U hrvatskom četvrtfinalu na turniru u Opatiji, trećem iz ciklusa Istarske rivijere, Mikrut je slavio sa 7:5, 6:2.

Ne zaboravimo da je Mikrut osvajao trofej i na prethodnim turnirima ovogodišnje Istarske rivijere, u Poreču i Rovinju, ali u konkurenciji parova.

 

Plasmanom u polufinale Opatije Mikrut je osigurao napredak na ATP listi za čak 177 mjesta, pa je sad u poretku uživo 980. tenisač svijeta što mu je i najbolji plasman karijere. To sad znači da Hrvatska ponovno ima čak 14 tenisača u Top 1000 (Mikrut je posljednji ušao), ali i da na ATP listi ima čak četvoricu u Top 50 igrača do 18 godina i mlađih: Dino Prižmić je 5., Mili Poljičak 8., Matej Dodig 36., a Luka Mikrut 45. na svijetu. 

Na Challengeru u Zadru (73.000 eura), okončan je, na žalost, i niz Dine Prižmića, bolji od njega u četvrtfinalu bio je Francuz Arthur Cazaux, 218. tenisač svijeta, prepustivši našem igraču samo dva gema - 6:1, 6:1. No, i Prižmić će se nakon Zadra moći pohvaliti najboljim plasmanom karijere - bit će 364. tenisač svijeta, prvi među 17-godišnjacima i mlađima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije