Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Semmering

Mikaela Shiffrin drugi dan zaredom slavila u veleslalomu

Mikaela Shiffrin
Reuters/Pixsell
28.12.2022.
u 15:12

U ukupnom redoslijedu Shiffrin ima 775 bodova, čak 305 više od drugoplasirane Talijanke Sofije Goggie.

Američka skijašica Mikaela Shiffrin drugi dan zaredom slavila je u veleslalomu u austrijskom Semmeringu te je došla do svoje 79. pobjede u utrkama Svjetskog kupa, a pete u ovoj sezoni. Shiffrin je nakon prve vožnje zaostajala 22 stotinke za najbržom, Švicarkom Larom Gut-Behrami, ali ju je u drugoj vožnji nadmašila i slavila s ukupnom prednošću od deset stotinki.

Treće mjesto je osvojila Talijanka Marta Bassino sa 47 stotinki zaostatka za Shiffrin te je time zadržala vodstvo u redoslijedu veleslalomašica sa 300 bodova. Shiffrin je druga sa 260 bodova, a treća je Gut-Behrami sa 252.

U ukupnom redoslijedu Shiffrin ima 775 bodova, čak 305 više od drugoplasirane Talijanke Sofije Goggie.

Leona Popović je 31. u ukupnom redoslijedu sa 108 bodova, a Zrinka Ljutić je na 34. mjestu sa 88 bodova.

Obje hrvatske skijašice će u četvrtak nastupiti na posljednjoj utrci skijašica za Svjetski kup u ovoj kalendarskoj godini, petom slalomu u ovoj sezone koji će prethoditi dvama natjecanjima za Trofej Snježne kraljice na sljemenskom Crvenom spustu (4. i 5. siječnja).

Prva vožnja noćnog slaloma u Semmeringu na rasporedu je s početkom u 15 sati, dok će start druge vožnje biti u 18.30 sati.

Shiffrin će i u toj utrci biti među glavnim favoritkinjama za trijumf kojim bi se približila rekorderki u Svjetskom kupu među skijašicama, sunarodnjakinji Lindsey Vonn, na samo dvije pobjede, a apsolutnom rekorderu Šveđaninu Ingemaru Stenmarku na šest.

Pobjeda Kriechmayra u Bormiju

Aktualni svjetski prvak u spustu, 31-godišnji Austrijanac Vincent Kriechmayr pobjednik je spusta za Svjetski kup u talijanskom Bormiju.

Kriechmayr se najbolje snašao na tvrdoj i na dijelovima zaleđenoj podlozi na stazi Stelvio, jednoj od najtežih u utrkama Svjetskog kupa, te je 3442 metra svladao za jednu minutu i 54.68 sekundi.

Time je za 40 stotinki nadmašio 25-godišnjeg Kanađanina Jamesa Crawforda koji se stazom spustio neposredno prije njega i nakratko bio u vodstvu. No, Crawford je po treći put u karijeri došao na pobjedničko postolje u utrkama Svjetskog kupa, a drugi put u spustu, nakon što je početkom prosinca u Beaver Creeku bio treći.

Treće mjesto je osvojio vodeći u redoslijedu spustaša, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, koji je za pobjednikom zaostao za 68 stotinki.

Već četvrtoplasirani Švicarac Marco Odermatt, vodeći u redoslijedu za Veliki kristalni globus, došao je do cilja sa zaostatkom većim od jedne sekunde (+1.46) za Austrijancem.

Kriechmayr je po prvi put slavio u Bormiju, gdje je ostvario svoju sedmu spustašku pobjedu te ukupno 14. u utrkama za Svjetski kup.

Nakon pet od 12 predviđenih spustaških natjecanja vodeći je u redoslijedu za Mali kristalni globus Kilde sa 405 bodova, ispred Odermatta sa 306 i Kriechmayra sa 269.

Odermatt je u ukupnom redoslijedu došao do 846 bodova nakon 13 natjecanja, a drugoplasirani Kilde zaostaje već za 261 bod.

U četvrtak (11.30 sati) je u Bormiju na rasporedu superveleslalom, posljednja utrka skijaša za Svjetski kup u ovoj kalendarskoj godini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije