Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni obračun

Mihajlović: Zubima bih zaklao Štimca jer mi je prijetio obitelji

crvena zvezda hajduk (1)
screenshot youtube
06.05.2012.
u 08:30

Štimac i Mihajlović posvađali su se u finalu Kupa 1991., a puno godina kasnije, u emisiji \"Nedjeljom u dva\" pokušao ih je 2008. pomiriti kolega Aleksandar Stanković. Nije uspio.

Igoru Štimcu bi, kao novom hrvatskom izborniku, protivnik trebao biti i Siniša Mihajlović, također novopečeni izbornik Srbije s kojom Hrvatska igra u kvalifikacijama za SP 2014. u Brazilu. Njihov posljednji susret zbio se 1991. godine na Marakani kada je Hajduk osvojio posljednji kup Jugoslavije, Alen Bokšić zabio je taj pogodak. Na Marakani je sve prštalo. I sada bi se opet na Marakani mogli susreti Štimac i Mihajlović.

Iz tog finala o kojem je snimljen dokumentarni film "Hajdukov ratni trofej" ostao je u sjećanju "fight" Štimca i Mihajlovića. Na kraju su obojica isključeni u 70. minuti.

- Svi su bili sportaši, jedino je Mihajlović imao potrebu nešto dokazivati. Njegova majka je Hrvatica, pa je njima morao dokazivati da je veći Srbin od samih njih – u filmu je govorio Štimac.

A Mihajlović je pojasnio kako je bio nervozan, jer su telefonske linije bile u prekidu, pa nije mogao čuti roditelje.

- Štimac mi je rekao "dabogda ti pobili sve u Borovu", a mene nije bilo teško isprovocirati. Nakon što mi je to rekao bio mi je najmrži čovjek na svijetu, koliko sam bio ljut, mogao sam ga zubima zaklati – kazivao je "Hajdukovom ratnom trofeju" Mihajlović.

U toj utakmici njih dvojica imali su niz grubih prekršaja jedan na drugome, u jednom trenutku Štimac je odbio Mihajlovićevu pruženu ruku.

- Nismo nakon toga više imali kontakata i nećemo, to je sigurno – rekao je Štimac.

Puno godina kasnije, u emisiji "Nedjeljom u dva" Štimca i Mihajlovića pokušao je 2008. godine pomiriti kolega Aleksandar Stanković. Nije uspio.

- Spreman sam se pomiriti sa Štimcem uz nekoliko boca dalmatinskog vina – tada je za medije kazao Mihajlović.

Ali, Štimac je ostao hladnokrvan, još jednom ga je odbio.

- Ne prihvaćam Mihajlovićevu ponudu. Nemam potrebu sjesti s njim za stol i piti vino – uzvratio je Štimac.

Još je dodao za srpske medije.

- Za mene je to gotova priča još od one utakmice. Čuo sam što je sve pričao po srpskim medijima, kao i to da me je nazvao pederom, ali od njega ništa drugo nisam ni mogao očekivati. S Mihajlovićem nemam o čemu razgovarati, a samim tim ne želim ni preko novina polemizirati – kazao je Štimac.
Zanimljiv detalj priče o Mihajloviću u filmu je iznio aktualni izbornik Slaven Bilić. On i Mihajlović kao klinci bili su cimeri i igrali za kadetsku reprezentaciju Hrvatske.
- Navijao je za Hajduk, tada me molio da razgovaram s nekim iz kluba da ga dovedu – prisjetio se Bilić.

I Mihajlović je u tom filmu priznao da je pregovarao s Hajdukom, ali odlučio se za odlazak u Vojvodinu, jer mu je bila bliže Borovu.

Komentara 53

Avatar boros
boros
09:13 06.05.2012.

...mladost-ludost...ipak,sport je sport a politika-politika...

K1
k1milica
09:30 06.05.2012.

nogomet ili nije sport ili sport je politika,,,,nisam primjetio da netko prica o brzini, refleksima ili vo max,, kondiciji spretnosti.....odo ja 5 km.... je da kisi ali to je razlika izmedju sportasa i politicara

BA
Batman9
10:01 06.05.2012.

Arkanov prijatelj koji pljuje po narodu svoje majke ne zasluzuje ni da mu se ime spomenuje... Sram ga bilo i pljuc u lice!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije