Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA OSTAVKU

Nogometni svijet se slaže: Blatterov odlazak je dobra vijest!

Sepp Blatter
Foto: Reuters
02.06.2015.
u 20:20

- Pozdravljamo ovu odluku i smatramo da je ona dobra za nogometni svijet i Fifu. Ovo je prvi korak prema reformi Fife - smatra predsjednik Engleskog nogometnog saveza Greg Dyke.

Reakcije na odlazak Seppa Blattera s čela Fife su pozitivne. Štoviše, mnogi se nogometni čelnici pitaju zašto to nije napravio ranije.

- Tragično je da ovo nije napravio ranije kako bi nas spasio - izjavio je predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Wolfgang Niersbach.

- Blatter je odstupio! Još uvijek ne mogu vjerovati - rekao je legendarni engleski nogometaš Gary Lineker koji je danas komentator.

- Ovo je važan korak, ali ostaje još mnogo posla. Očekujemo da će Fifa napraviti promjene i ponovo steći povjerenje - smatra Nathalie Vandystadt, glasnogovornica Europske komisije za sport.

- Možda je Blatter samo želio osvojiti još jedan mandat. Fifa je napravila neke dobre stvari, ali je sada stiglo novo vrijeme - smatra francuski nogometaš Louis Saha.

- Kakvo samo smeće dolazi do Blattera da je odstupio samo četiri dana nakon što je izabran za predsjednika - oštar je Ruud Gullit, legendarni nizozemski nogometaš.

- Pozdravljamo ovu odluku i smatramo da je ona dobra za nogometni svijet i Fifu. Ovo je prvi korak prema reformi Fife - smatra predsjednik Engleskog nogometnog saveza Greg Dyke.

- Ovo je dan koga smo čekali. Veselimo se predsjedniku koji će donijeti promjene. Prekrasna vijest - smatra glasnogovornik nizozemskog saveza Bert van Oostveen.

Predsjednik Uefe Michel Platini već je ranije pozivao čelnike Fife da odstupe. Želja mu se ispunila.

– Bila je ovo teška i hrabra odluka. Ali je ispravno postupio – rekao je Platini.

>> Sepp Blatter podnio ostavku: Ne podržavaju me svi, potrebne su promjene

Komentara 14

MA
Majur
20:55 02.06.2015.

Maknuo se jer bi inače otišao u haps...politika.Platini je zadnji koji nešto o korupciji treba brbljati,sin mu radi u jednoj firmi u vlasništvu Katar-a koja mu je dala posao nakon što je Platini pogurao kupnju PSG od Arapa....Nisam čuo da se pijetlić Platini negativno izrazio o dodjeli SP Kataru ili o više od 1000 mrtvih radnika...Prevelik je nogomet biznis,da nema slave i love nezasitnih hijena....

IV
ivanhoe1980
22:02 02.06.2015.

Tu se uopće ne radi o novcima.Novac je samo paravan za novi pritisak na Rusiju.Svi su znali što se događa u FIFI ali su nekim čudom svi do sada šutjeli.I onda upadaju Amerikanci?! kojima je do nogometa ko nama doo indijskog kriketa i rade red. Blatter odlazi uz hajku začuđenih medija, a Amerikanci postavljaju svog čovjeka.Ovo nema nikakve veze s korupcijom ni s nogometom.Ovo je igra globalnog policajca protiv Rusije.

Avatar Melankolija
Melankolija
04:02 03.06.2015.

Steta sto mu Ciro Blazevic nije vratio 20000 franaka, a tko zna, mozda i jest na neki drugi nacin?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije