Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE NAPETIJE

Miami izbacio Sixerse, Luka Dončić pokazao zašto je jedan od najboljih u NBA ligi!

NBA: Playoffs-Phoenix Suns at Dallas Mavericks
Foto: Jerome Miron/REUTERS
1/4
13.05.2022.
u 08:11

Slovenac je Phoenixu zabio 33, a uz to pridodao 11 skokova, osam asistencija i čak četiri ukradene lopte.

Košarkaši Miami Heata izborili su finale doigravanja Istočne konferencije NBA lige nakon što su na gostovanju pobijedili Philadelphia 76erse 99:90 i u seriji na četiri pobjede slavili 4-2.

Ovo je drugi put u posljednje tri sezone da je Miami stigao do finala Istoka, a prije dvije godine su igrali i veliko finale u kojem su izgubili od LA Lakersa 2-4.

Heat će u finalu Istoka igrati protiv pobjednika serije Milwaukee - Boston. Branitelj naslova Bucksi trenutačno vode sa 3-2, a šesta utakmica je u petak u Milwaukeeju.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Miami je utakmicu odlučio u trećoj četvrtini u kojoj je serijom 19-4 pobjegao na + 16 (68:52) i potom zadražao prednost. Deset minuta prije kraja utakmice gosti su imali 19 razlike (82:63), a pet minuta do kraja i velikih 20 koševa viška (92:72) nakon čega nije bilo dvojbi oko pitanja pobjednika. Sixersi su do kraja tek ublažili poraz.

Goste je do pobjede predvodio Jimmy Butler s 32 koša, osam skokova i četiri asistencije, Max Strus je dodao 20 koševa i 11 skokova, a PJ Tucker 12 koševa i devet skokova.

- Butler je jedan od vrhunskih igrača. Bio je briljantan tijekom cijele serije. Izazovi postaju sve teži, međutim on nije dozvolio da serija uđe u sedmi susret - kazao je trener Erik Spoelstra.

May 12, 2022; Philadelphia, Pennsylvania, USA; The Philadelphia 76ers look on during the closing moments of a loss to the Miami Heat in game six of the second round of the 2022 NBA playoffs at Wells Fargo Center. Mandatory Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports Photo: Bill Streicher/REUTERS
Foto: Bill Streicher/REUTERS

Butler je u Miami stigao upravo iz Sixersa 2019. godine.

- Još uvijek ne znam kako smo ga pustili. Volio bih da sam i dalje mogao ići u bitku s njim - kazao je Joel Embiid, s 20 koševa i 12 skokova najbolji igrač u domaćim redovima. Tyrese Maxey je također ubacio 20 koševa, dok je Shahe Milton upisao 15 koševa.

- Nažalost, nismo bili dovoljno dobri da bi u ovoj seriji pobijedili Miami - dodao je trener poražene ekipe Doc Rivers.

U drugom susretu večeri Dallas Mavericksi su na Zapadu pobijedili Phoenix Sunse sa 113:86 i u seriji na četiri pobjede izjednačili rezultat na 3-3. Odlučujuća sedma utakmica na rasporedu je 15. svibnja u Footprint Centru u Phoenixu, a do sada su obje ekipe pobijedile na domaćem terenu.

Dallas je već na poluvremenu imao +15 (60-45), a u trećoj četvrtini je prednost domaćina narasla na + 22 (94-72). Posljednja četvrtina je bila tek određivanje posla.

Domaći sastav je do pobjede predvodio Slovenac Luka Dončić s 33 koša, 11 skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte. Ovoga puta imao je pomoć u suigračima, Reggie Bullock je dodao 19, Jalen Brunson 18, a Spencer Dinwiddie 15 koševa.

- Jako sam ponosan na ovu momčad. Bio je to sjajan timski rad - rekao je Dončić nakon utakmice.

Kod gostiju Devin Booker je utakmicu završio s 19 poena, Deandre Ayton postigao je 21 koš uz 11 skokova, a Chris Paul 13 koševa. Phoenix je izgubio čak 22 lopte uz 40 posto šuta iz igre.

- Nemam dovoljno vremena da vam otkrijem što me sve izjeda. Igrali smo očajno - kazao je Monty Williams, trener Sunsa koji su prvi dio sezone završili s najboljim skorom u ligi.

U drugom polufinalu Zapada igraju Golden State Warriorsi i Memphis Grizzliesi, a Warriorsi trenutačno vode 3-2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije