Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA VRHOVNOG SUDA

Messiju potvrđena kazna od 21 mjeseca zatvora!

Leo Messi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.05.2017.
u 13:56

Messi je kažnjen jer je sa svojim ocem Jorgeom u razdoblju od 2007. do 2009. godine odštetio španjolski proračun za više od četiri milijuna eura.

Španjolski Vrhovni sud potvrdio je kaznu od 21 mjeseca zatvora za zvijezdu Barcelone Lionela Messija zbog utaje poreza, doznaju tamošnji mediji.

Messi je kažnjen jer je sa svojim ocem Jorgeom u razdoblju od 2007. do 2009. godine oštetio španjolski proračun za više od četiri milijuna eura. Messijev otac osnovao je mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kako bi od španjolskih poreznika prikrio određene sponzorske prihode. 

Messijevi su se žalili, ali je  Vrhovni sud sada odbio njihov prigovor. U međuvremenu je jedan od najboljih nogometaša svijeta uplatio sporni iznos, uvećan za kamate.

No, ne očekuje se da će Messi i njegov otac završiti u zatvoru jer se u Španjolskoj kazne kraće od dvije godine mogu služiti uvjetno.

Komentara 14

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
16:06 24.05.2017.

Nije "odštetio" nego je oštetio. Razina pismenosti novinara je fenomenalna.

Avatar MK
MK
15:09 24.05.2017.

...u naslovu fali rijec "uvjetno" - sramota!

Avatar Bud Humski
Bud Humski
16:26 24.05.2017.

Odštetio ili oštetio, pitanje je sad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije